Laatste nieuws
Onderwijs sneller laten aansluiten op ontwikkelingen in de praktijk. Dat was twee jaar geleden...
Zorg- en Wooncentrum De Haven, Stichting Sprank en ’s Heeren Loo ondertekenden op...
Brussen (broers en zussen) van Het Westerhonk
Veel brussen willen meer betrokken worden bij Het Westerhonk, waar hun broers of zussen wonen,...

Geef om zwemles voor Devon

Devon is zes jaar, heeft een verstandelijke beperking en woont in een gezinshuis in Hertme. Juist voor kinderen zoals hij zijn extraatjes vaak niet vanzelfsprekend. Zwemles is er bijvoorbeeld gewoonweg niet bij. Met een actie op crowdfunding platform ‘Geef om Zorg’ wil ’s Heeren Loo het toch mogelijk maken. Zodat ook Devon straks met zijn zwemdiploma kan pronken.

Het kost in totaal gemiddeld 838 euro om een zwemdiploma A te behalen. Maar niet alle ouders van kinderen met een verstandelijke beperking kunnen zich dit veroorloven. De 10 kinderen voor wie deze actie is gestart, hebben ouders die financieel niet kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld doordat zij in de bijstand of schuldsanering zitten.

Ook zorggeld is voor zwemles niet beschikbaar. Toch is zwemles ontzettend belangrijk in een waterrijk land als Nederland. Daarnaast draagt een zwemdiploma bij aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van kinderen. Zonder zwemdiploma valt een kind immers al gauw buiten de groep.

Over Geef om Zorg

‘Geef om Zorg’ is een crowdfunding platform om extraatjes in de zorg mogelijk te maken. Het is een nieuw initiatief van Abena Healthcare en van do-good-crowdfunding-platform ‘1%Club’. Voor ons is het een kans om projecten mogelijk te maken die niet kunnen worden betaald vanuit de Wlz of verzekering.

Wilt u meer weten of doneren?

‘Geef om Zorg’ vertelt u graag meer over het project van Devon. Ook kunt u er meteen veilig doneren. Dank u wel.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.