Laatste nieuws
Onderwijs sneller laten aansluiten op ontwikkelingen in de praktijk. Dat was twee jaar geleden...
Zorg- en Wooncentrum De Haven, Stichting Sprank en ’s Heeren Loo ondertekenden op...
Brussen (broers en zussen) van Het Westerhonk
Veel brussen willen meer betrokken worden bij Het Westerhonk, waar hun broers of zussen wonen,...

Geslaagde informatieve open middag bij Dol-fijn+

Donderdag 4 april stonden de deuren open bij Dol-fijn+, een observatie- en behandelgroep voor kinderen tot 5 jaar die extra zorg nodig hebben. Vanaf 15.30 uur kwamen collega's uit de kinderopvang en van peuterspeelzalen, verwijzers, belangstellenden en medewerkers van de samenwerkende organisaties binnen bij de groepsruimte aan de Parmentierstraat in Barneveld. Er was de nodige belangstelling voor Dol-fijn+.

 

Doel is laagdrempelige hulpverlening in directe omgeving

Henny Zelhorst, stafmedewerker peutergroepen 's Heeren Loo en Dol-fijn+ en tevens trajectbegeleider Integrale Vroeghulp, vertelde onder meer over het doel van Dol-fijn+: "We willen samen met ouders een antwoord vinden op vragen als: ‘Wat is er aan de hand met mijn kind?' en ‘Wat heeft mijn kind nodig om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen?'. Het gaat om laagdrempelige hulpverlening in de directe omgeving van het kind en gezin." Martine van Garderen, teamcoördinator bij Trajectum locatie Veenendaal, zei dat dit juist de reden is waarom 's Heeren Loo en Trajectum zich hebben aangesloten bij de bestaande voorzieningen in Barneveld. "Kinderen en gezinnen die specialistische hulp nodig hebben in de vorm van dagbehandeling of ambulante zorg kunnen voortaan in Barneveld blijven. Ze hoeven dus niet meer met een busje naar Ede of Veenendaal." Ook vertelde Van Garderen over de plannen die er zijn om aansluiting te zoeken bij voorzieningen in Barneveld voor kinderen vanaf 4 jaar, zoals het (speciaal) onderwijs en de buitenschoolse opvang. 

Ontstaan Dol-fijn+

Sylvia Kuiper, directeur Kinderopvang Dol-fijn en Gastouderbureau Harlekijn, vertelde over het ontstaan van Dol-fijn+. Dat was begin 2011. Toen is een enthousiaste stuurgroep met vertegenwoordigers van regio Kind & Jeugd van 's Heeren Loo, Dolfijn Kinderopvang, Trajectum (jeugdzorg) en Integrale Vroeghulp Veluwe begonnen met het onderzoeken van mogelijkheden om een integraal aanbod te ontwikkelen voor alle kinderen in Barneveld die extra zorg nodig hebben. Het gaat hierbij om kinderen die opvallen in hun gedrag of ontwikkeling. Ook de gemeente Barneveld en het Centrum voor Jeugd en Gezin werden betrokken bij deze plannen. Dit leidde tot de opening van Dol-fijn+ in mei 2012. De groep Dol-fijn+ startte met twee dagen in de week observatie en behandeling. Binnenkort is zij drie dagen in de week open. Inmiddels bezoeken zes kinderen de groep.

Meer informatie

Over enkele maanden wil Dol-fijn+ nog een keer een open middag organiseren. Voor meer informatie over Dol-fijn+, of wijze van aanmelden, kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Barneveld, Bouwheerstraat 52, telefoon (0342) 41 48 16.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.