Vrijwilligerswerk

    	
				
				
										
								
				
		Fotograaf Jannes klaassen

Koffiedrinken, cliënten begeleiden bij een uitje of bezoek, klussen op locatie, muziek maken, tuinieren…?

Koffiedrinken, cliënten begeleiden bij een uitje, bezoek of activiteit? Klussen, muziek maken, tuinieren…? Of houdt u van koken of een spelletje doen? Wilt u een maatje worden? Wat u ook bedenkt, u kunt er als vrijwilliger bij 's Heeren Loo mee aan de slag. Op dit moment zijn er binnen 's Heeren Loo meer dan 4.000 vrijwilligers actief.

Uw wensen en interesses

Elke cliënt verdient alle aandacht. Medewerkers van 's Heeren Loo doen wat ze kunnen. Maar voor net dat beetje extra, is het heel fijn dat er vrijwilligers zijn. Wilt u iets doen voor mensen met een verstandelijke beperking? Samen met een van onze vrijwilligerscoördinatoren kunt u kijken wat aansluit bij uw wensen en interesses. Ook tijdens een studie kan vrijwilligerswerk een mooie aanvulling zijn. Scholieren kunnen terecht voor hun maatschappelijke stage.

Veel voldoening

Cliënten waarderen uw aandacht en betrokkenheid vaak enorm. De sfeer is  gemoedelijk en u hebt persoonlijk contact met veel verschillende mensen. U doet veel ervaringen op in een plezierige omgeving. Vrijwilligerswerk biedt u nieuwe ervaringen.

Lars Koelewijn (20 jaar), vrijwilliger bij bureau Vrije Tijd (Apeldoorn): "Ik volg de opleiding Podium- en evenemententechniek. In mijn vrije tijd help ik bij de disco van bureau Vrije Tijd. Ik leer cliënten hoe ze boxen moeten aansluiten, of een microfoon. Laatst heb ik voor 's Heeren Loo nieuwe apparatuur aangeschaft. Ik leer cliënten hoe ze daarmee moeten omgaan. Het mooiste is als ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen."

Kansen en mogelijkheden

Werkt u als vrijwilliger bij `s Heeren Loo, dan bepaalt u zelf in overleg hoeveel tijd u besteedt, welke tijden het beste uitkomen en wat u wilt doen. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst. Ingeval u wilt stoppen met het vrijwilligerswerk kunt u dit altijd aangeven.

Ondersteuning

Tijdens uw werk als vrijwilliger is er altijd een contactpersoon bij wie u met uw vragen terecht kunt. Ook zijn er speciale vrijwilligersbijeenkomsten.

Informatie

Als u zich aanmeldt als vrijwilliger nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek. Watvoor vrijwilligerswerk wilt u doen en wat zijn uw verwachtingen hierbij? Na de kennismaking volgt een introductie. In die periode ervaart u hoe het voor u is om dit vrijwilligerswerk te doen. Na die periode bespreken we uw ervaringen, die van cliënt(en) en de begeleiders. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij 's Heeren Loo? Neem dan contact met ons op via het centrale nummer 0800-3 555 555.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER