Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

's Heeren Loo en Pieter van Foreest sluiten zich aan bij MVO Westland

Donderdag 24 oktober 2013 ondertekenden Astrid van der Voort namens 's Heeren Loo, locatie Het Westerhonk en Jos Bleijenberg namens Pieter van Foreest, onder toeziend oog van wethouder Marga de Goeij, het convenant MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) Westland. In MVO Westland slaan 43 ondernemers en Werkplein Westland de handen ineen om kansen en werk te bieden aan een kwetsbare doelgroep. Want niemand moet onnodig aan de kant staan.

Met het ondertekenen van het convenant beloven 's Heeren Loo, Pieter van Foreest en alle andere bedrijven die meedoen, diensten uit te besteden aan de sociale werkplaats Patijnenburg en daarnaast banen en stages te creëren. Regiodirecteur Astrid van der Voort vertelt aan de krant Het hele Westland hoe werkzoekenden via Werkplein Westland ingezet gaan worden. "Er worden nieuwe werkplekken gerealiseerd die deels, na de daarvoor benodigde screening en begeleiding, ingevuld worden door Werkplein Westland. Een concreet voorbeeld is het plaatsen van woningassistentes. Zij assisteren de verantwoordelijke begeleider die op een groep staat. Denk hierbij aan het opnemen van de telefoon, koffie zetten voor de gasten en het wassen en strijken." Die screening en begeleiding wordt gedaan door Werkplein Westland. Zij maken een match met werkzoekenden.

Wethouder Marga de Goeij sprak haar waardering uit tijdens de ondertekening "Ik waardeer enorm dat deze zorgorganisaties aansluiten. Juist daar waar sprake is van grote veranderingen. Het is moedig om dan te investeren in het personeel van de toekomst; jongeren en werkzoekenden."

Op de foto, van links naar rechts: Desiree Curfs van Werkplein Westland, Jos Bleijenberg van Pieter van Foreest, Astrid van der Voort van 's Heeren Loo en wethouder Marga de Goeij. 
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.