Laatste nieuws
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...
De Snoezelruimte van ’s Heeren Loo-locatie De Hartenberg werd de afgelopen tijd verrijkt...

's Heeren Loo wint architectuurprijs

De woon- en dagbestedingslocatie 'De Villa' in Apeldoorn van de 's Heeren Loo Zorggroep heeft een architectuurprijs gewonnen. Tijdens de 'Nacht van de Architectuur' is deze locatie als winnaar aangewezen door de vakjury. Deze prijs is een regionaal initiatief van Bouwhuis uit Apeldoorn, een centrum voor mens en gebouwde omgeving. Dit jaar was de twintigste keer dat de prijs is uitgereikt. De woon- en dagbestedingslocatie is ontworpen door architectenbureau De Zwarte hond.

Trots

Projectleider Tineke Meeder is erg verheugd over de prijs. "Het was voor ons een complete verrassing. Ik werd samen met onder meer regiodirecteur Hetty Verhulst en stylist Anne Blussé werden het podium opgeroepen om de prijs in ontvangst te nemen. We zijn er trots op dat De Villa de prijs heeft weten te verzilveren".

 's Heeren Loo Zorggroep realiseert op relatief kleine schaal woon- en opvangvoorzieningen in woonwijken. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op deze manier goed in de maatschappij integreren. De Villa biedt een dagbestedingsprogramma aan 44 cliënten. Zij hebben een werkplek in de kaarsenmakerij of het zeepatelier en er zijn ruimtes voor belevingsgerichte dagbesteding, zoals muziek maken, knutselen en kook- en bakactiviteiten. In een zestiental appartementen kunnen jongeren met een verstandelijke beperking wonen onder begeleiding. Zij namen in mei van dit jaar hun intrek.

Het gebouw kreeg zijn naam toen in de ontwerpfase een medewerker zich liet ontvallen; "Het lijkt wel een villa!" Ook de binnenkant mag er zijn. Een klankbordgroep met cliënten en familieleden gaven al tijdens de ontwerpfase aan wat zij belangrijk vinden in de nieuwe woning en dagbesteding. Zo is er een mooie, centrale ontmoetingsruimte gerealiseerd.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.