Laatste nieuws
Ger Apeldoorn is één van de ontwikkelaars van MijnEigenPlan. Dit is een online omgeving en app...
Donderdag 16 november zendt Een Vandaag (NPO1) om 18.15 uur een item uit over het virtueel...
Een vertrouwenspersoon uit de eigen omgeving van een jongere; dat is een JIM. JIM kan een jongere...

's Heeren Loo wint architectuurprijs

De woon- en dagbestedingslocatie 'De Villa' in Apeldoorn van de 's Heeren Loo Zorggroep heeft een architectuurprijs gewonnen. Tijdens de 'Nacht van de Architectuur' is deze locatie als winnaar aangewezen door de vakjury. Deze prijs is een regionaal initiatief van Bouwhuis uit Apeldoorn, een centrum voor mens en gebouwde omgeving. Dit jaar was de twintigste keer dat de prijs is uitgereikt. De woon- en dagbestedingslocatie is ontworpen door architectenbureau De Zwarte hond.

Trots

Projectleider Tineke Meeder is erg verheugd over de prijs. "Het was voor ons een complete verrassing. Ik werd samen met onder meer regiodirecteur Hetty Verhulst en stylist Anne Blussé werden het podium opgeroepen om de prijs in ontvangst te nemen. We zijn er trots op dat De Villa de prijs heeft weten te verzilveren".

 's Heeren Loo Zorggroep realiseert op relatief kleine schaal woon- en opvangvoorzieningen in woonwijken. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op deze manier goed in de maatschappij integreren. De Villa biedt een dagbestedingsprogramma aan 44 cliënten. Zij hebben een werkplek in de kaarsenmakerij of het zeepatelier en er zijn ruimtes voor belevingsgerichte dagbesteding, zoals muziek maken, knutselen en kook- en bakactiviteiten. In een zestiental appartementen kunnen jongeren met een verstandelijke beperking wonen onder begeleiding. Zij namen in mei van dit jaar hun intrek.

Het gebouw kreeg zijn naam toen in de ontwerpfase een medewerker zich liet ontvallen; "Het lijkt wel een villa!" Ook de binnenkant mag er zijn. Een klankbordgroep met cliënten en familieleden gaven al tijdens de ontwerpfase aan wat zij belangrijk vinden in de nieuwe woning en dagbesteding. Zo is er een mooie, centrale ontmoetingsruimte gerealiseerd.



Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.