Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

‘Samen organiseren we zorg dichtbij'

CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis), 's Heeren Loo Zorggroep en de gemeente Druten werken samen in CWZ-poli Druten

Vanaf 2 februari 2015 zijn er ook specialisten voor mensen met een verstandelijke beperking werkzaam in de polikliniek van CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) in Druten. De gemeente Druten, CWZ en het expertisecentrum Advisium, onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep, hebben op feestelijke wijze het startsein gegeven aan dit gezamenlijke initiatief. In deze polikliniek komen de deskundigheid van de ziekenhuiszorg én de gehandicaptenzorg samen, dicht bij de mensen die deze nodig hebben.

Door de veranderingen in de zorg zullen mensen die zorg nodig hebben - ook zij met een verstandelijke beperking - langer thuis blijven wonen. Zij zullen vaker een beroep doen op de laagdrempelige zorg in de buurt, zoals in CWZ-poli Druten. De deskundigheid van de ziekenhuiszorg en gehandicaptenzorg komen hier samen. Mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen, bij 's Heeren Loo of bij een andere zorginstelling, hebben hier toegang tot de gebundelde ziekenhuiszorg en gehandicaptenzorg.

Samenwerken

De drie initiatiefnemers zijn het erover eens dat de stelselwijzigingen in de zorg die begin dit jaar van kracht zijn geworden, niet ten koste mogen gaan van de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Om kwaliteitszorg te kunnen blijven bieden, gaan ze intensiever samenwerken.

Spreekuren Advisium

Op de polikliniek is wekelijks een GZ-psycholoog en/of een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) aanwezig namens Advisium. Zij consulteren cliënten voor diagnostiek of behandeling in Druten. Advisium beschikt ook over een landelijke vraagbaakfunctie die gratis ter beschikking staat aan zorgverleners, wijkteams en mantelzorgers die te maken krijgen met cliënten met een verstandelijke beperking of familie van hen. Huisartsen kunnen per direct een AVG consulteren. Het nummer van deze vraagbaakfunctie is 0800 - 3 555 555.

CWZ poli Druten

Poli Druten aan de Kerkenland is een laagdrempelige en gemakkelijk toegankelijke CWZ-locatie voor inwoners van Maas & Waal, Wijchen, Beuningen, Nijmegen-West en delen van de Betuwe. Mensen kunnen er terecht voor consulten en een aantal ingrepen. Er is een dialysecentrum, gelegenheid voor bloedprikken en maken van vrijwel alle röntgenfoto's. Mensen kunnen op de poli terecht voor afspraken en controles bij orthopedie, inwendige geneeskunde, urologie, kindergeneeskunde, neurologie, longgeneeskunde, geriatrie, de diëtist en de huid- en oedeemtherapeut.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.