Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

Academie voor Zelfstandigheid feestelijk geopend in Arnhem

Vandaag is de academie voor Zelfstandigheid, onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep, officieel geopend in Arnhem. Stephanie Jansen, studente van de academie, hing samen met Kees Erends (lid Raad van Bestuur 's Heeren Loo Zorggroep) en wethouder Henk Kok haar leerdoel voor de komende tijd in een prachtige boom. "Ik wil graag leren hoe ik kinderen veilig kan laten spelen," aldus studente Stephanie. Zij kreeg het certificaat EHBO voor kinderen.

Een zelfstandiger leven

De academie is een landelijk concept dat mensen nieuwe kansen biedt om een zelfstandiger leven te leiden. Hierdoor hebben zij de regie over hun leven in eigen hand. De studenten leren met maatwerktrainingen en leerroutes net zolang door totdat hun leerdoelen zijn bereikt. De academie sluit aan bij de nieuwe regels en wetgeving rond de WMO, Participatiewet, de Jeugdwet en het Passend Onderwijs. Wethouder Kok: "De academie hebben we nodig in Arnhem want hier zetten kwetsbare mensen mooie stappen. Ik ben trots op al deze studenten en de fantastische trainingslocatie!"

Certificaten

Voor de officiële openingshandeling ontvingen de studenten hun eerste certificaten: onder andere ‘Kennis over gezonde voeding' en ‘Leren rekenen'. Na de officiële opening vond de borrel plaats. Ruim 80 geïnteresseerden, waaronder de woningcorporatie, gemeenten en vertegenwoordigers uit het onderwijs waren aanwezig. De manager en studenten van de in hotel Zuid gevestigde academie leidden genodigden rond door de ruimtes van de academie.

Ontwikkeling voor mensen met en zonder beperking

De academie is een uiting van de visie van 's Heeren Loo Zorggroep: alle mensen moeten zich kunnen blijven ontwikkelen. Of het nu gaat om wonen, werken of vrije tijd, bij de academie zijn jongeren vanaf 14 jaar die graag willen leren en bereid zijn te werken aan een eigen bestaan, van harte welkom. De academie is zeer geschikt als stap na het onderwijs of naast het onderwijs als leren op school moeilijk gaat.

Wilt u meer weten over de academie? Kijk op de website: www.zelfstandigzijn.nl.

Foto: wethouder Kok, studente Stephanie en Kees ErendsReacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.