Laatste nieuws
In de medische en academische wereld komt er steeds meer aandacht en specialistische zorg voor...
De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een...
Op 9 mei 2018 is het feest bij Boerderij Kakelhoeve. Dan wordt er namelijk het...

Academie voor Zelfstandigheid feestelijk geopend in Noordwijk

“Ik ben hier om te leren voor de tablet, hierna wil ik nog veel meer leren. Je bent namelijk nooit te oud om te leren”, aldus Marjo, 70 jaar en student van de academie voor Zelfstandigheid in Noordwijk. Op donderdag 15 juni opende deze nieuwe locatie officieel haar deuren. Voltrots leidden de studenten de genodigden rond door hun ‘academie’.

Aandacht is groei

Tijdens de opening werd een korte film getoond die de studenten samen met hun trainers hebben gemaakt. Hierin lieten ze zien wat ze allemaal leren bij de academie en welke vorderingen ze maken in hun weg naar zelfstandigheid. Coördinator Petra van Duin: “Het is mooi om zoveel enthousiasme bij de studenten te zien. Iedereen met een verstandelijke beperking kan bij ons een training volgen. Wij kijken naar de wens van de student en wat hij al kan. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden om de zelfstandigheid te laten groeien. Want alles was je aandacht geeft, groeit”. De nieuwe locatie in Noordwijk is een dependance van de academie voor Zelfstandigheid in Leiden. Met deze opening krijgen nog meer mensen met een verstandelijke beperking de kans zelfstandig te wonen, werken en vrije tijd te besteden. 

Sleutel naar zelfstandigheid

De academie voor Zelfstandigheid is een landelijk concept en biedt mensen met een verstandelijke beperking nieuwe kansen om een zelfstandiger leven te leiden. Hierdoor hebben zij de regie over hun leven in eigen hand.De studenten leren met maatwerktrainingen en leerroutes net zolang door totdat hun leerdoelen zijn bereikt. Alle trainingen hebben het doel zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen, werken en vrije tijd te besteden en dus maximaal deel te nemen aan de maatschappij. De academie is de sleutel naar zelfstandigheid. De academie heeft locaties in heel het land.

Een leven lang leren

De academie is een uiting van de visie van ’s Heeren Loo: alle mensen moeten zich kunnen blijven ontwikkelen. Of het nu gaat om wonen, werken of vrije tijd, bij de academie zijn jongeren vanaf 14 jaar die graag willen leren en bereid zijn te werken aan een eigen bestaan, van harte welkom. De academie is zeer geschikt als stap na het onderwijs of naast het onderwijs als leren op school moeilijk gaat.

Wilt u meer weten over de academie voor Zelfstandigheid? Kijk dan op www.zelfstandigzijn.nlReacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.