Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Academie voor Zelfstandigheid Leiden opent haar deuren

In Leiden is de eerste groep studenten aan de academie voor Zelfstandigheid van 's Heeren Loo gestart. Op de academie worden studenten met een beperking uitgedaagd om hun talenten te verkennen en verder te ontwikkelen. Met als doel meer regie krijgen over hun eigen leven en zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en werken.

Op de academie voor Zelfstandigheid aan de Diamantlaan in Leiden kunnen studenten kiezen uit drie leertrajecten, waarbij getraind wordt op vaardigheden op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Een persoonlijk leertraject, een groepstraining- of cursus en ‘Start Leiden'. Bij de eerste twee leertrajecten is er sprake van gerichte leervragen. Iedereen boven de 18 jaar met een leervraag om zelfstandig(er) te worden, kan hier terecht. Bij ‘Start Leiden' ligt de focus op de doelgroep schoolverlaters (18-30 jaar), die willen ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn.

‘Start Leiden'

De studenten van ‘Start Leiden' oriënteren zich op hun wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, op zo zelfstandig mogelijk wonen en op vrije tijdsbesteding. Het programma is zeer divers: van computerles en buurtwerkzaamheden tot stage lopen. ‘Start Leiden' is zeer geschikt als stap na het voortgezet speciaal onderwijs of als niveau 1 van het ROC net niet behaald kan worden. 

Interesse?

Iedereen die geïnteresseerd is in de academie voor Zelfstandigheid is welkom om een kijkje te komen nemen. Voor verdere informatie of een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met: Petra van Duin, Coördinator academie voor Zelfstandigheid,
tel. nr. 06 - 150 156 80

[email protected]
www.academievoorzelfstandigheidleiden.nlReacties

coby
mijn zoon Damian gaat hier mee starten als hij 18 word ben benieuwd
Geplaatst op 27-7-15 14:32.