Laatste nieuws
Het perspectief op werk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft continue onze...
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...

Achmea enthousiast over project in 'De Haven'

In het jaar 2012 heeft 's Heeren Loo Zorggroep in samenwerking met Zorg- en Wooncentrum ‘De Haven' een onderzoek uitgevoerd naar mogelijkheden om als twee verschillende zorgorganisaties samen te werken, in nauwe samenhang met andere partijen zoals de gemeente Bunschoten. Over het eindresultaat zijn niet alleen de samenwerkende partijen enthousiast, maar ook zorgverzekeraar Achmea.

De zorgverzekeraar stelde subsidie beschikbaar om dit onderzoek goed te kunnen uitvoeren. De kwaliteitsmedewerker van Achmea geeft aan dat niet alleen het onderzoek is geslaagd, maar ook de samenwerking. Hij ziet graag dat dit voorbeeldproject een stimulans is voor anderen om op diverse nieuwe plaatsen vergelijkbare initiatieven lokaal te ontwikkelen.

Het eindresultaat van dit project is dat negen gemotiveerde mensen met een verstandelijke beperking een interessante werkplek hebben gevonden in een Zorg- en wooncentrum voor ouderen. Gewoon bij hen in de buurt. Het is iets wat beide zorgorganisaties nog veel meer kwetsbare burgers toewensen: er toe doen in de lokale omgeving waarin een beroep wordt gedaan op je competenties. Die ruimte is er: het project heeft nog een paar open plaatsen.

Voor wie geïnteresseerd is in het onderzoeksrapport: [email protected].
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.