Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Afsluitende themaweek symboliseert lerend proces

Na weken aftellen is het eindelijk zover! Deze week sluiten we de campagne 'Net zo vrij als jij!' af. Volg hier alle activiteiten die 's Heeren Loo deze week organiseert.

Praat mee!

Ook als je er niet bij bent kun je meedoen! De hele week doen we verslag van alle activiteiten via www.netzovrijalsjij.nl. Volg ons ook op Twitter: (@sHeerenloo). Ervaringen delen, vragen stellen of meer weten? Maak dan gebruik van #netzovrijalsjij.

Woensdag 2 oktober - Werkconferentie: medewerkers in gesprek over vrijheidsbeperking

Maar liefst 250 regiodirecteuren, managers primair proces en medewerkers uit diverse disciplines togen vanmorgen naar Radio Kootwijk voor de werkconferentie 'Net zo vrij als jij!'. Om samen kennis en ervaring uit te wisselen, elkaar te inspireren, te steunen en richting te geven voor de toekomst. Vanuit cliëntenperspectief, medewerkersperspectief en organisatieperspectief werd gekeken naar vrijheidsbeperkende Middelen en Maatregelen. Hoe blijven we samen 'nee' zeggen tegen toepassing daarvan. Ontroerend was de casuïstiek van cliënten, veel medewerkers waren geraakt. En dat maakte het gesprek los. Maar er was ook ruimte voor een lach, bijvoorbeeld tijden de onderhoudende voordracht van Jaap Peters, organisatie-adviseur, over zijn visie op regels binnen een organisatie bij het tot stand brengen van veranderingen.

Want verandering is nodig wanneer wij 'nee' willen blijven zeggen tegen vrijheidsbeperkende Middelen en Maatregelen. Meer informatie leest u in de uitgebreide verslagen van het ochtendprogramma en het middagprogramma.

Of bekijk een sfeerimpressie van de dag.

'Net zo vrij als jij!' in de praktijk? Medewerkers vertellen

Cliënten krijgen met 'net zo vrij als jij!"steeds meer eigen regie. Maar wanneer kies je er voor de cliënt tegen zichzelf te beschermen? Hoe ga je om met wettelijke beperkingen? Wat is de rol van ouders? En hoe goed ben je zelf in loslaten? Annemiek van Vliet, orthopedagoog, en Yvonne Been. persoonlijk begeleider, vertellen over hun dagelijkse praktijk.

Dinsdag 1 oktober - Broeden over vrijheid

De themaweek ging dinsdag 1 oktober op volle sterkte verder met de CR-dag voor cliënten en -vertegenwoordiger. Bij de aftrap krijgen cliënten de ruimte om vragen te stellen en te vertellen over zelf kiezen. Kees Posthumus, dagvoorzitter, leidde alles in goede banen. "Waar denk je aan bij broeden?", vraagt Margriet van den Bosch, voorzitter centrale cliëntenraad van 's Heeren Loo, aan alle aanwezigen. Vooral kippen en eieren worden genoemd. Margriet: "En waarom broedt een kip?" Velen zeggen om het ei warm te houden, zodat er straks een kuiken uitkomt. "Maar wij zijn mensen en wij broeden niet op een ei. Wij broeden op een idee of een plannetje. Dat gaan wij dadelijk doen. Vandaag gaan wij broeden over vrijheid." Op deze wijze legt Margriet het concept broedplaatsen uit. Daarna gingen de aanwezigen in groepjes uiteen om te broeden over twee kernvragen: Net zo vrij als jij bij het kiezen van je dagindeling en Net zo vrij als jij in communicatie en internet

Lees hier het volledige verslag.

Wat betekent vrijheid voor cliënten?

"Als ik de baas zou zijn van 's Heeren Loo dan wil ik…" Een aantal cliënten van 's Heeren Loo heeft deze vraag beantwoord. Wat betekent vrijheid voor cliënten eigenlijk? Andrea en Berendien gaven daar het antwoord op.

Maandag 30 september - In discussie met Stellingenspel

Maandag 30 september is door het hele land binnen 's Heeren Loo het Stellingenspel gespeeld. Dit gebeurde in allerlei samenstellingen. Zowel cliënten, managers, Advisiummedewerkers, persoonlijk begeleiders, cliëntenraden en regiodirecteuren. Ze gingen aan de hand van prikkelende stellingen de dialoog met elkaar aan over vrijheidsbeperking en de grenzen ervan. Het Stellingenspel kent geen winnaars of verliezers. Het doel ervan is om de dialoog op gang te brengen. Welke successen zijn er op het gebied van vrijheidsbeperking? Welke uitdagingen kent onze zorg en welke vragen zijn er nog. Lees het volledige verslag.

Samen blijven werken aan afbouw van Middelen en Maatregelen

Tijdens de themaweek gaan we in gesprek over de mooie stappen die we hebben gezet. Daar mogen we trots op zijn. Maar we hebben het ook over de dilemma's die we tegenkomen en nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen we samen kennis en ervaring uitwisselen, elkaar inspireren, steunen en richting geven voor de toekomst. Want het afbouwen van vrijheidsbeperkende Middelen en Maatregelen is nog niet klaar. Hoe zorgen we ervoor dat we ‘nee' blijven zeggen tegen deze maatregelen? Niet alleen binnen de 's Heeren Loo Zorggroep, maar in de hele branche. Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.