Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

Bewegen op eigen manier bij Het Westerhonk

Met de scootmobiel, in een rolstoel, met de handbike of lopend met eventueel krukken of een rollator bewegen deelnemers zich voort. Tijdens de pleziertocht ‘Beweeg Op Uw Eigen Manier' (BOUEM) kon afgelopen zaterdag 26 oktober een parcours van 2,5 kilometer worden afgelegd op het terrein van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster.

Onder het genot van gezellige muziek en een lekker zonnetje staan de enthousiaste deelnemers bij de start. Na bemoedigende woorden van wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland wordt het startsein gegeven. De tocht BOUEM is niet bedoeld als een wedstrijd, maar als een pleziertocht. Toch zijn de deelnemers fanatiek en behalen zij persoonlijke overwinningen. De tocht is georganiseerd door Sophia Revalidatie, 's Heeren Loo en de Van den Bos Wollebrandcross en bedoeld voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het (opnieuw) leren bewegen op een leuke en prettige manier is het doel van de tocht BOUEM.

"Ik ga niet opgeven", zegt deelneemster Annie. Met haar beenprothese gebruikte zij eerder een rollator, maar sinds twee weken loopt zij met een stok. De deelnemers worden begeleid door behandelaars en vrijwilligers en zeker in het geval van de fanatieke Annie is dit af en toe nodig.

Bij de pitstop halverwege het parcours kunnen de deelnemers even bijkomen waarna de tocht weer verder gaat. Onderweg worden de deelnemers her en der nog door publiek aangemoedigd. Over de route zijn de deelnemers achteraf zeer te spreken. "De omgeving is heel mooi, zeker nu in de herfst. En het weer is ook nog eens heerlijk", aldus Karin, een andere deelneemster. De sfeer zit er onderling goed in en na afloop praat men onder het genot van een broodje na. Ook kunnen de deelnemers handbikes testen van de firma Ottobock. "Het was hartstikke leuk", zegt Karin enthousiast. "Ik heb wel onwijze spierpijn, dus ik denk dat ik morgen dubbele spierballen heb!"

Het parcours liep over het terrein van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk (woongebied Polanen). Het woongebied Polanen is een woonwijk waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking samen wonen. Een aantal enthousiaste deelnemers hebben zich laten sponsoren en de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen in het Westland. Het was een groot succes!
 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.