Laatste nieuws
Voor jongeren die van het voortgezet speciaal onderwijs komen, is het lastig om uitdagend werk te...
In 2013 zijn 's Heeren Loo en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een structureel en...
Op 1 januari zendt RTV Noord Holland de documentaire "Over leven met 22Q11" uit om...

Broeden over ' Net zo vrij als jij!' tijdens CR-dag

Dinsdag 1 oktober verwelkomt de 's Heeren Loo leden van de medezeggenschap. Omdat dit de mensen zijn die met passie en gedrevenheid de belangen van cliënten behartigen. Zowel cliënten, familie als wettelijke vertegenwoordigers gaan in Wekerom met elkaar in gesprek over de vraag: Ben ik elke dag net zo vrij als jij?

Deelnemers praten met elkaar over vrijheidsbeperking. De gesprekken vinden plaats in zogenaamde broedplaatsen. Tijdens deze gesprekken praten en dromen ze met elkaar over vrijheid, zonder grenzen te stellen. Daarbij wordt losgelaten wat praktisch, standaard of haalbaar is.

De hoofdthema's waar alle aanwezigen op kunnen broeden zijn:

  • Net zo vrij als jij bij het kiezen van je dagindeling
  • Net zo vrij als jij in communicatie en internet

Het wordt een inspirerende dag met bijzondere ontmoetingen, waar het gesprek gaat over nieuwe mogelijkheden om vrijheidsbeperkende maatregelen af te schaffen en vrijheid te vergroten.

In gesprek met partners

's Heeren Loo vindt gesprekken met deze partners heel belangrijk. Samen met cliënt en wettelijke vertegenwoordiger komen wij tot een persoonlijk ondersteuningsplan dat perspectief en kwaliteit van leven biedt. In dat ondersteuningsplan is het belangrijk dat de cliënt zelf kan kiezen. Daarnaast is het vergroten van zelfredzaamheid en competenties van belang. De rol van de cliënt en wettelijk vertegenwoordiger is onmisbaar bij het vergroten van vrijheid. Zij bepalen immers wat wij voor hen kunnen doen.
 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.