Laatste nieuws
's Heeren Loo start met Augmented Reality (AR) om de toepasbaarheid ervan in de...
Vandaag, woensdag 10 oktober is het 'de dag van de duurzaamheid'. Vandaag is ’s Heeren...
Prachtig weer, een gastvrije ontvangst en volop belangstelling van bezoekers uit de wijde omtrek;...

Cliënten doen mee aan de Midwintermarathon

Dit jaar doen vier cliënten van 's Heeren Loo mee aan de Acht van Apeldoorn. Op zondag 4 februari is de 45e editie van de Midwintermarathon en de Acht van Apeldoorn is een van de afstanden. De cliënten worden in een rolstoel voortgeduwd. Gerlof is een van hen: "Ik heb vroeger heel wat medailles bij elkaar gewandeld. Toen woonde ik nog niet bij s Heeren Loo, maar op mezelf. Ik geniet ervan om buiten te zijn en van alle mensen langs de kant van de weg. Helaas kan ik zelf niet meer wandelen. Maar ik ben een echt buitenmens en dat ik op deze manier mee kan doen, geeft mij veel voldoening om er weer tegenaan te kunnen!"

Kwetsbare doelgroep

We vragen aandacht voor mensen met een verstandelijk beperking. Daarom doen we mee aan de Acht van Apeldoorn. Esther is persoonlijk begeleider van Jan, één van de cliënten die meeloopt. Esther vertelt waarom het goed is dat haar collega's hieraan meedoen: "We vinden het erg belangrijk dat deze doelgroep meer op de kaart wordt gezet. Het is belangrijk dat de maatschappij deze mensen ook ziet voor wie ze zijn. De gehandicaptenzorg is meer dan programma's, die op tv te zien zijn. Jan doet mee aan de wedstrijd. Hij is het toonbeeld van een cliënt met een ernstig meervoudige beperking, die zich daar weinig van bewust lijkt te zijn. Op zijn manier geniet van alles om zich heen. Dat laatste is een kroontje op ons werk."

Aangepaste rolstoelen

De rolstoelers worden voortgeduwd door een team van lopers. Hierin lopen een paar collega’s van ’s Heeren Loo. De andere lopers zitten allemaal bij atletiekvereniging AV’34 in Apeldoorn. Een aantal van hen zag bij een marathon in Parijs dat er ook mensen in een aangepaste rolstoel aan de marathon deelnamen. Daar is het idee ontstaan om dat ook in Nederland te doen. Vier cliënten van 's Heeren Loo uit Apeldoorn zijn de gelukkige deelnemers aan de Acht van Apeldoorn.

Rolling Racers

AV'34 heeft aangepaste rolstoelen kunnen regelen. Daarmee verwachten we onze cliënten een prachtige ervaring te kunnen geven tijdens de Acht van Apeldoorn. Een aantal leden van de atletiekvereniging vraagt op deze manier structureel aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij noemen zich de Rolling Racers. Wil je meer weten over dit team van Rolling Racers? Ga dan naar hun website: www.rollingracer.nl.

De foto’s zijn beschikbaar gesteld door Uitgeverij Stedendriehoek.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.