Laatste nieuws
Vandaag hield Kees Erends van de Raad van Bestuur de Han Nakken Lezing 2018. Daarin deelde hij de...
Kersverse begeleider Melike Senler schrijft in haar weblog voor Klik over de overstap die ze...
Wat heb je aan kennis als het niet op de goede plek terecht komt? De kennis die binnen en buiten...

Cliënten, familie en zorgprofessionals werken beter samen met Bouwstenen voor Familiebeleid

Familie is voor iedereen belangrijk en is een blijvend anker in ieders leven. Zorgprofessionals zijn betrokken passanten in het leven van mensen met een verstandelijk beperking en familie is voor altijd. Cliënten, familie en zorgprofessionals moeten dus goed samenwerken. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend is gemakkelijk. Daarom hebben belangennetwerk KansPlus en ’s Heeren Loo een werkmethode gepubliceerd: Bouwstenen voor familiebeleid.

Voor de hele gehandicaptensector

Op dinsdag 4 april hebben KansPlus en ’s Heeren Loo de werkmethode overhandigd aan Frank Bluiminck, directeur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. “Dit is een prachtig product dat zorgorganisaties helpt bij het ontwikkelen van familiebeleid”, aldus Frank Bluiminck. “Wij gaan dit verder verspreiden binnen de hele sector.”

De rol van familie verankeren in de zorg

De werkmethode Bouwstenen voor familiebeleid geeft zorgorganisatie en familie ingrediënten voor een goede samenwerking. Deze samenwerking wordt vaak de driehoek genoemd: cliënten, familie en professionals. Maar op welke fundamenten wordt deze driehoek gebouwd? En welke elementen horen er in elk familiebeleid terug te komen? De werkmethode Bouwstenen voor familiebeleid geeft daar antwoord op en helpt daarmee de rol van familie te verankeren in de zorg.

Schatkist vol dromen

De samenwerking tussen KansPlus en ’s Heeren Loo begon in januari 2016. Toen werd een convenant opgesteld tussen KansPlus en ’s Heeren Loo om familiebeleid te ontwikkelen binnen een proeftuin. Dit sloot mooi aan bij het afsluitende familiecongres van de familiecampagne ‘Ik en mijn familie’. De opbrengsten van beide dagen is als schat overgedragen aan brancheorganisatie VGN. Er is door middel van het familiecongres, drie proeftuinen in de regio Midden-Nederland en een open podium voor familie, cliënten en zorgverleners geluisterd naar hun ervaringen en ideeën. Zo zijn de bouwstenen opgehaald voor het ontwikkelen van familiebeleid.

Meer weten?

Hier vindt u de digitale versie van de werkmethode Bouwstenen voor familiebeleid staan. De gedrukte versie is te bestellen via [email protected].

 

Bijschrift foto: Dickie van de Kaa (l), directeur KansPlus en Kees Erends, bestuurder ’s Heeren Loo overhandigen de werkmethode aan Frank Bluiminck (r), directeur VGN.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.