Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

De zomer van Annemarie Kroeb: liever uit logeren dan 3 weken Dordogne

Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel veel giechelen. Dat is de zomer van de 14-jarige Annemarie Kroeb. Zij is drie weken op vakantie; bij 's Heeren Loo in Julianadorp. Samen met de andere kinderen vermaakt Annemarie zich prima. Ze komt zelfs liever logeren dan dat ze met haar ouders meegaat naar de Dordogne!

Een oplossing voor Annemarie

Annemarie is een vrolijke meid met een verstandelijke beperking. Ze gaat naar het praktijkonderwijs en woont in een samengesteld gezin met acht kinderen. Zes kinderen wonen nog thuis. Vader Michiel: “Annemarie verveelt zich thuis, want er zijn weinig kinderen in de buurt bij wie ze aansluiting vindt. Af en toe speelt ze wel met haar jongere broertje en zusje, maar dat komt toch te weinig tegemoet aan haar sociale karakter. Het is altijd druk in het grote gezin en we moeten onze aandacht nu eenmaal verdelen.” Daarom ging Michiel op zoek naar een oplossing: “De moeder van een speelkameraadje van Annemarie vertelde mij dat haar dochter bij ’s Heeren Loo logeerde en dacht dat dat ook wel iets voor Annemarie zou kunnen zijn. En dat klopte.”

Uit logeren

Sinds een jaar logeert Annemarie iedere 2 weken een weekend in Julianadorp. Michiel: “Annemarie ontmoet daar kinderen van haar eigen niveau met wie ze goed kan spelen. Ze vindt het erg gezellig, ook met de begeleiders. Enkele kinderen kende ze al van school. En omdat de groep meestal hetzelfde is, kent ze de andere kinderen inmiddels ook goed. Het is echt een vast vriendenclubje geworden en met eentje heeft ze zelfs verkering.” Annemarie hoefde dan ook niet lang te twijfelen over de vraag hoe ze haar zomer het liefste zou doorbrengen: met haar familie in de Dordogne, of drie weken logeren bij ’s Heeren Loo.

‘Op vakantie’ bij ’s Heeren Loo

De eerste week logeert Annemarie met een ander meisje van haar leeftijd. “Samen doen ze echte pubermeidendingen, zoals heel veel giechelen.”, vertelt begeleider Karin Esselink, “Annemarie houdt ook van rustige activiteiten: knutselen met loombandjes en strijkkralen, tekenen en kleuren. Daar krijgt ze alle tijd voor. Laatst maakte ze een tekening van een begeleider met een verhaaltje. Het is leuk om te weten hoe zij ons ziet.” Voor Michiel geeft het verlichting dat Annemarie het naar haar zin heeft bij ’s Heeren Loo, maar tegelijkertijd ziet hij haar drie weken niet: “Annemarie heeft veel aandacht nodig, maar ik ga haar ook erg missen. We bellen regelmatig. Al houdt Annemarie de deze gesprekjes kort omdat ze druk is met haar activiteiten.” Wij wensen Annemarie en haar familie een fijne zomervakantie!

 

Meer weten over logeren bij ’s Heeren Loo? We vertellen het je graag!Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.