Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

De zomer van Roel Gerritsen: de paden op, de lanen in

Roel Gerritsen is groepsbegeleider bij Pleinzicht in Wijchen. Zijn zomer stond voor een groot deel in het teken van het lopen van de Vierdaagse van Nijmegen. Roel: "Ik wandelde al regelmatig: twee keer per week zo'n 10 km. Samen met een vriend vatten we het idee op om ook eens aan de Vierdaagse mee te doen. Dat leek ons wel een uitdaging, we gingen voor de 4x 50 km."


Uiteraard was 2 keer per week 10 km lopen onvoldoende voorbereiding. Daarom maakten de vrienden vooraf heel wat trainingsrondjes van 20 km of meer.

Geweldige sfeer

Vol goede moed stonden ze dinsdag in alle vroegte aan de start. De route voerde over de dijken van de Betuwe. Een mooie tocht. De afstand van 50 km was pittig, maar door alle aanmoediging van de toeschouwers goed te doen. “De sfeer was geweldig, er stonden zoveel mensen langs de kant, die je aanmoedigden, muziek maakten of spandoeken hadden neergezet”, aldus Roel.

Roet in het eten

Op dag 2 tijdens de route langs zijn werklocatie Pleinzicht aan het Hoefblad 13-17 strooiden blaren roet in het eten. “Ik besloot om de blaren meteen te laten behandelen, maar dat duurde langer dan verwacht. Zodat ik daarna extra snel heb moeten lopen om op tijd binnen te zijn. Aan het einde van de dag had ik echter zoveel last dat ik besloten heb te stoppen.”

Intocht

Maar dat wil niet zeggen dat de Vierdaagse daarmee heeft afgedaan, want Roel was vrijdagmiddag alweer op pad om de wandelaars bij de intocht in Nijmegen te verwelkomen. Dat feest wilde hij niet missen. En volgend jaar? “Dan doe ik als het even kan weer mee, ik wil hem toch een keer helemaal uitlopen!”

En de rest van de zomer…..

Lange tijd om te herstellen heeft Roel niet. Want volgende week moet hij weer werken. Vooral de eerste week is gezellig, want de bewoners hebben ook vakantie. “We doen dan leuke dingen: lekker op een terrasje zitten of andere uitjes. Afgelopen week zijn ze al naar de kermis in Uden geweest. Sommige bewoners zijn naar hun ouders, dus we hebben dan voldoende tijd voor extra dingen.”Reacties

Jasper
Ik heb ook de 4daagse van Nijmegen gelopen.
Dit was voor mij de 8e keer en dan wel de 50 km.
Wat was het weer een feest.
Volgend jaar zeker weer van de partij.

Vriendelijke groet,

Jasper Min Oh van Goinga

Uit Swifterbant.
Geplaatst op 23-7-17 20:57.