Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Eerste Gezinshuis in Noordwest-Nederland een feit

Op maandag 28 oktober vond de officiële opening plaats van het eerste gezinshuis van 's Heeren Loo regio Noordwest-Nederland. Angela, de eerste cliënte van gezinshuisouders Rika Spel en Danny Reebot, verrichtte de openingshandeling: bij de voordeur van het huis knipte ze een lint door, waarna ze werd omringd door bellenblaas en confetti. Ondanks de stormachtige weersomstandigheden konden alle aanwezigen de warmte en geborgenheid ervaren tijdens de aansluitende gezellige bijeenkomst.

Wiebrand Top, regiodirecteur 's Heeren Loo Noordwest Nederland: "Steeds meer blijkt hoe belangrijk een gezinsleven is voor de ontwikkeling van een kind met een verstandelijke beperking. Met dat besef neemt ook de vraag naar gezinshuizen toe. Vanuit onze expertise kijken we hoe we daaraan tegemoet kunnen komen. Het gezinshuis in Breezand is een mooie eerste stap."

Een gezinshuis benadert zoveel mogelijk de gezinssituatie die zo van belang is voor de ontwikkeling van het kind. Binnen het gezinshuis krijgt een kind professionele ondersteuning en begeleiding. De gezinshuisouders bieden het kind een plaats waar het kind zich onvoorwaardelijk welkom voelt. Een thuis waarin het kind gewaardeerd wordt zonder zich te hoeven bewijzen of waardering te moeten verdienen. De gezinsouders bieden het kind persoonlijke zorg en aandacht, stabiliteit en continuïteit, veiligheid en structuur. En ze geven voorbeeldgedrag.

Kansen

In een gezinshuis krijgt een kind optimale kansen om zijn persoonlijkheid verder te ontwikkelen, sociale vaardigheden uit te bouwen en deel te nemen aan de maatschappij. Daarmee geven de gezinshuisouders het kind de kans om de psychische gezondheid en emotionele stabiliteit verder te ontwikkelen en zo nodig te herstellen.
Danny Reebot: "Wij willen kinderen de warmte bieden van een veilig gezin waar ze zich thuisvoelen. Ons doel is om samen met de kinderen aan een goede toekomst te werken." Rika Spel: "We zijn natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. We liepen al een tijdje rond met het idee om meer kinderen een plekje te geven in ons gezin. Ik zie nu dat de komst van Angela onze eigen kinderen goed doet. Ze leren rekening te houden met andermans beperkingen. En we hebben het ook gewoon heel gezellig samen." Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.