Laatste nieuws
Op 17 juli 2018 verscheen een artikel in de Volkskrant over de samenwerking die 's Heeren...
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...

Else Bos, CEO PGGM op werkbezoek bij 's Heeren Loo locatie Apeldoorn

Op woensdag 5 februari bracht Else Bos, CEO PGGM een werkbezoek aan 's Heeren Loo locatie Apeldoorn. PGGM, het pensioenfonds van 's Heeren Loo is het grootste pensioenfonds in de zorg- en welzijnshoek. De bestuurster van PGGM wilde graag kennismaken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ervaringen delen met zorgmedewerkers.

In Brasserie ‘de Zon' heetten bestuursvoorzitter Paul de la Chambre en regiodirecteur Hetty Verhulst, Else Bos van harte welkom. In deze tijden van stelselwijzigingen, veranderingen in de zorg en plannen voor verhoging van de pensioengerechtelijke leeftijd, was er genoeg gespreksstof om ideeën uit te wisselen en nader kennis met elkaar te maken.
 

Wat betekent werken in de gehandicaptenzorg, voor medewerkers en voor cliënten? Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen, werden enkele locaties van 's Heeren Loo in Apeldoorn bezocht. Else Bos was vooral benieuwd naar de drijfveren van medewerkers, hun vraagstukken en de dilemma's die zij ervaren. Het programma bood alle ingrediënten om de diversiteit van het zorgaanbod van de regio te tonen.

Het programma leidde langs verschillende locaties zoals de bakkerij en de ‘de Villa', een locatie die eind 2013 een belangrijke architectuurprijs won. In ‘de Villa' bevinden zich appartementen en dagbestedingsgroepen. Cliënten die hier wonen, willen graag steeds zelfstandiger worden. Ze krijgen begeleiding op maat in hun proces naar zelfstandigheid Tijdens de rondleiding over het terrein werden meerdere arbeidsmatige vormen van dagbesteding bekeken zoals supermarkt Attent en de Papierwinkel. Hier werd een mooie blik achter de schermen geboden. Leden van de OR waren tijdens de lunch aanwezig om in gesprek te gaan met Else Bos.

Het laatste programma-onderdeel was een bezoek aan de VIC Workhome in Apeldoorn. In en rond de VIC Workhome wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking die intensieve begeleiding krijgen. Een bijzondere doelgroep waar Hetty Verhulst ook graag aandacht voor wilde vragen. Medewerkers vertelden meer over het concept van de VIC Workhome en de Triple C methodiek. Over hoe wordt gewerkt aan herstel van het gewone leven en wat dit betekent voor cliënten die hier wonen en werken.

Na het bezoek aan de VIC Workhome werd de dag afgesloten. Het werkbezoek werd van beide kanten als zeer waardevol en positief ervaren.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.