Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Apeldoorn

Eropuit in Apeldoorn

In het bosrijke Apeldoorn ligt de historische locatie Groot Schuylenburg. Deze locatie heeft een prachtig park. Van de 38 hectare grond in dit gebied is slechts iets meer dan 4 hectare bebouwd. Je vindt er prachtige, veelzijdige natuur en recreatie voor alle leeftijden.

Wie kun je hier spotten?

  • Eekhoorn
  • Steenmarter
  • Uil
  • Bonte specht
  • Grijze dwergvleermuis
  • Roofvogels

Geschiedeniswandeling

Al 65 jaar in het bezit van 's Heeren Loo, maar de geschiedenis van Groot Schuylenburg is nog altijd voelbaar. Vroeger was Groot Schuylenburg een Joodse psychiatrische inrichting. In de Tweede Wereldoorlog kwamen de Duitsers via de voordeur het gebouw in, via de achterdeur vluchtten de joodse medewerkers voor hun levens.

Duik de geschiedenis in met deze historische wandeling langs alle historische panden. Je kunt ‘m zelfstandig lopen, met de plattegrond die je bij de receptie vindt. Onderweg kun je op adem komen bij Brasserie de Zon of de kinderboerderij. Ga je mee de geschiedenis ontdekken?

Openingstijden receptie
Maandag t/m vrijdag: 7:30 - 17:00 uur

Wild spotten

Eekhoorntjes zie je overal, maar voor het echte wild moet je toch het park in. Dat park wordt goed onderhouden. Omgevallen bomen worden gebruikt als afscheiding, en tussen de bomen en struiken ligt snoeiafval: dat houdt het onkruid tegen. Mooi om te zien hoe het park zo duurzaam ontwikkelt. En als je nog beter kijkt? Dan zie je misschien wel een steenmarter!

Dieren knuffelen

Kinderen en andere dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in kinderboerderij ‘De Kakelhoeve'. Eendjes voeren, de dikke vacht van schapen voelen en bekijken hoe een klein geitje voor het eerst bij zijn moeder drinkt? Je maakt het mee op de kinderboerderij. En mocht je liever niet met de dieren knuffelen? Van achter het hek kun je goed rondkijken!

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 16:30 uur (juni, juli, augustus)
Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 15:30 uur (de rest van het jaar)
Zaterdag: 10:00 - 15:00 uur

Brasserie de Zon

Genieten van de zon, of binnen schuilen voor de regen? Dat kan bij Brasserie De Zon. Kom ontspannen een kopje koffie drinken, of gauw een ijsje eten. Geniet van een heerlijke lunch of vers gebak uit eigen bakkerij. Brasserie de Zon wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. En inmiddels weten steeds meer omwonenden hoe gezellig het hier is.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09:30 - 17:00 uur
Vrijdagavond: 09:30 - 20:30 uur
Zaterdag en zondag: 09:30 - 17:00

De Papierwinkel

Dit is onze copyshop en cadeauwinkel. Zij verkopen o.a. woonaccessoires, kaarsen, zeep en kaarten. Deze producten worden allemaal gemaakt op dagbestedingslocaties van 's Heeren Loo. 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00