Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Ermelo

Eropuit in Ermelo

Tijdje geleden dat je die heerlijk frisse bosgeur hebt geroken? Wees welkom bij 's Heeren Loo in Ermelo. Het ligt in het bosrijke hart van Nederland; de Veluwe. Nergens in Nederland kun je zoveel wilde dieren spotten als op de Veluwe. Vlakbij gelegen ligt het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo. Ondanks de drukkere zomerperiode in deze vakantieregio kun je een eind wandelen met het gevoel dat je in je uppie het natuurgebied verkent. Het is een mooie rustige omgeving. Je hoort geluiden uit het bos, van de dieren en de ritselende bladeren. Een geweldige ervaring!

Sssst! Als je heel stil en oplettend bent, kom je deze misschien wel tegen:

  • Das
  • Ree
  • Vos
  • Eekhoorn
  • Haas
  • Konijn
  • Wilde orchidee
  • En natuurlijk vele andere wilde dieren en planten!

Wandelkaarten

Als je je best doet, kun je verdwalen op het park. Vind je het juist leuk te weten waar je loopt, of wil je een route volgen? Bij het Theehuis zijn wandelkaarten verkrijgbaar.

Audiotour

Wil je wat meer weten over 's Heeren Loo, de geschiedenis van het park en verhalen luisteren? Download dan de audiotour die speciaal gemaakt is voor ons 125-jarige bestaan. In één uur en 25 minuten wandel je door de geschiedenis. De audiotour start bij het Theehuis. Hier is ook een handleiding beschikbaar hoe je de tour via een app op je telefoon kan zetten. De tour laat je kennis maken met het woonzorgpark en leidt je langs verschillende locaties.  

Klinkboerderij

Op de kinderboerderij is van alles te zien en te doen. Op de Klinkboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking, ze werken in de moestuin of verzorgen de dieren. Help je hen met dieren voeren en of kom je cavia's knuffelen?

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur.
Zaterdag en zondag: 10.00 tot 14.00 uur.
Op feestdagen is de boerderij gesloten.
De klinkboerderij is rolstoeltoegankelijk.

Adres
Enckerkamp 39
3853 HK Ermelo
088-0367116
[email protected]

Theehuis

Unieke locatie, unieke beleving. Het Theehuis is een horecalocatie op het zorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking om de lekkerste gerechten te maken en te serveren. Sluit dus hier je wandeling af met een kop chocolademelk, of begin juist je audiotour met een heerlijk kopje thee.

Openingstijden
Maandag, dinsdag, donderdag t/m zaterdag, 09.30 - 17.00
Woensdag 09.00 - 20.00
Zondag 10.00 - 17.00

Adres en contact
Slangenkamp 4
3853 HM Ermelo
06-12497029