Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Julianadorp

Eropuit in Julianadorp

Wees welkom in de groene oase van Noorderhaven! Direct gelegen naast Julianadorp (vlakbij Den Helder) vind je deze groene strook van maar liefst 84 hectare. Ooit was het een haven met maar een paar huizen en veel weilanden en akkers. Bomen waren schaars in de kale en winderige Noordkop. Daarom werd een halve eeuw geleden een dijk rond het terrein aangelegd om de bosaanplant te beschermen. Inmiddels is er een mooi gevarieerd park ontstaan met bos, open plekken en waterpartijen. Daarmee is het een ideaal leefgebied voor veel vogels en plantensoorten. En een fantastische plek om te wandelen en te genieten van de natuur!

Wie kun je hier spotten?

  • Ransuil
  • Groene specht
  • Grote bonte specht
  • Zwartkop
  • Staartmees
  • Wielewaal
  • Sperwer
  • Rietorchis
  • Diverse soorten vleermuizen en vlinders

Bijzondere vogels

Kuif- en slobeenden en de wielewaal overwinteren graag in Noorderhaven. De meest bijzondere bezoeker was een ralreiger. Deze dwaalgast uit Zuid-Europa trok in 2007 veel vogelaars die met indrukwekkende kijkers elke beweging van het beestje gadesloegen. Na enkele weken hield hij Noorderhaven voor gezien en spreidde zijn vleugels naar nieuwe horizonten. Spot jij ook een bijzondere vogel?

Recreatie

Vind je het leuk om op de route ook nog herten te bekijken? Kom dan langs het hertenkamp. Op een bankje kan je uitrusten en van de omgeving genieten. Voor de kleintjes is er een speeltuintje. In het park is ook nog een manege en een sterrenwacht te vinden. Sinds 2005 heeft de sterrenwacht een draaibare koepel. Mede dankzij de inspanningen van toenmalige wethouder Cees Buining kon dit worden gerealiseerd. Daarom is deze sterrenwacht naar hem vernoemd.

Wandelkaart

Een wandelkaart is gratis af te halen bij de receptie. De receptie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 – 16.30 uur.

Kopje koffie

Lunchcafé ‘Koekje Erbij' is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Hier werken cliënten en begeleiders om uw bezoekje nog leuker te maken met een heerlijk kopje koffie of thee. Ze verkopen er mooie cadeauartikelen en leren er dienstverlenende en sociale aardigheden. Cliënten groeien door de waardering die ze krijgen en zijn met recht trots op de nieuwe dingen die ze leren.

Openingstijden Koekje Erbij
Maandag t/m vrijdag: 9.30 - 15.30 uur

Lunch
Maandag t/m donderdag van 11.30 - 13.30 uur, zaterdag van 11.30 - 16.00 uur

Adres
Woonwijk 't Laar, in Gebouw 't Tij
Eikenhout 32 4D, Julianadorp
0223-648498