Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Monster

Eropuit in Monster

Struin door verschillende landschappen, bewonder allerlei dieren en planten en waan je in lang vervlogen tijden in de Stinsentuin en het Essenhakhoutbos. Welkom bij Het Westerhonk in Monster! Het park ligt vlak naast het duingebied, maar er is ook een moerasgebied en bos. Ontdek de mooiste plekjes op buurtsafari met onze eigen Boswachters van Polanen.

Wie en wat kun je hier spotten?

  • Ransuil
  • Sperwer
  • Vleermuis
  • Bolle duinhoorn
  • Breedbladige wespenorchis
  • Rietorchis
  • Tongvaren

Park in ontwikkeling

Het Westerhonk wordt nog mooier! Het hele park wordt duurzamer, en daarbij zijn natuur, ontmoeting en streekgeschiedenis het belangrijkst. Er is een natuurspeeltuin aangelegd, met in het hart een Cruyff Court. Je kunt er heerlijk voetballen of andere balsporten doen, rennen, graven of tokkelen vanaf de kabelbaan. Neem je zelf een voetbal mee? Houd onze Facebook-pagina  in de gaten, dan weet je wat je er allemaal kunt beleven. En de geschiedenis kun je hier opnieuw beleven, zoals de Stinsentuin en de klassieke hoogstamboogaard op de grond van het oude kasteel Polanen met boerderijen erom heen. Kom je ook lang en leer zo van alles over wat zich hier honderden jaren geleden afspeelde.

En er worden verschillende landschapstypen aangelegd, die hier door de eeuwen heen allemaal geweest zijn. Zo leer je alles over wat zich hier honderden jaren geleden afspeelde.

Wil je een tour over het terrein?

Dan heb je geluk! De Boswachters van Polanen leiden je graag rond en vertellen je alles. De Boswachters van Polanen is een dagbestedingsgroep van vijf natuurliefhebbers met een lichte verstandelijke beperking, onder leiding van een professional. Ze houden alle planten en dieren in de gaten en weten precies wat zich op het terrein afspeelt. Dus ga mee op buurtsafari en duik in de natuur!

Meer weten? Kijk op onze website voor meer informatie of geef je op voor een safari door een berichtje te sturen via de Facebook van de Boswachters.

Beleef de natuur

De natuur met al je zintuigen ervaren? Kom naar belevingstuin de Bosroos. Hier kun je ruiken, proeven, horen en zien. Elk seizoen is er wel iets nieuws om te voelen of te doen. In de pluktuin stel je je eigen boeket samen, onze zelf gekweekte groenten kun je in het winkeltje kopen. Op de Bosroos kun je ook terecht voor een lekker kopje koffie of een ijsje. Kom je de natuur beleven?

Dicht tegen de duinen vind je Duinboerderij Willemshoeve. Op deze gezellige plek is alle ruimte om te knuffelen met konijnen, kijken hoe kuikentjes uit hun ei kruipen, of een rondje met de shetlanders te lopen. Wist je dat we ook heerlijke producten zelf maken? Kom proeven van onze biologische jams, siropen en kazen. Of neem ze mee als souvenir!

Nagenieten bij restaurant Samen

Even ontspannen op een terras bij de vijver? Dat kan bij restaurant Samen. Hier kun je niet alleen terecht voor koffie en huisgemaakt gebak, je kunt ook genieten van een lekker broodje of verse soep. Of je nu binnen aan de stamtafel zit of buiten op het terras, het is hier gemakkelijk genieten.