Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Noordwijk

Eropuit in Noordwijk

Laat de wind door je haren waaien in Noordwijk! De wijk Noordwijkerduin ligt vlak achter de duinen, vlak bij zee. En tussen al het natuurgroen is een hoop te doen. Of je nu langs gaat bij het lunchcafé of de manege: overal kom je enthousiaste mensen tegen die je graag laten zien hoe het er in Noordwijkerduin aan toe gaat. Gezelligheid gegarandeerd!

Wie kun je hier spotten?

  • Rugstreeppad
  • Modderkruiper
  • Salamander
  • Zandhagedis

Skeeleren, fietsen of wandelen

De groene wijk is de ideale omgeving voor een wandeling of fietstochtje. En er is van alles te doen.  Kom je liever skeeleren? Over de geasfalteerde paden rijd je de hele wijk door! De wijk is zo'n 54 hectare groot, dus ruimte genoeg. Het park is een polder, en daardoor vind je opvallende begroeiing en amfibieën. Op sommige plekken kunnen zelfs slechts wilgen en iepen groeien, door de schommelende waterstand. Gelukkig zijn dit ideale omstandigheden voor bijzondere planten en dieren, zoals de zandhagedis en de modderkruiper. Moet je zien!

Beestenbende bij Kinderboerderij d'Overkant

Bij kinderboerderij d'Overkant is het altijd feest. De witte eend en kip zijn beste vrienden en varkens Jip en Janneke scharrelen tevreden rond. En er lopen nog meer dieren in deze mooie beestenbende rond! Ken jij ze allemaal? Kom knuffelen met konijnen en cavia's.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 16:00
Zondag: 11:00 - 16:00

Paarden kijken en muziek luisteren met honden

Heb je bij de kinderboerderij nog niet genoeg dieren gezien? Ga dan langs bij manege de Woeste Hoeve of hondencrèche Kwispel. Misschien zijn de paarden wel net met een mooie dressuurdemonstratie bezig. Als je het vraagt mag je vast wel even in de stallen kijken en een paar van die lieve neuzen aaien.

Baasjes die heel de dag werken, kunnen hun hond bij de hondencrèche brengen. Bij de hondencrèche kun je zien hoe graag ze met elkaar spelen of misschien kom je de honden wel tegen als ze worden uitgelaten. En als ze moe zijn? Dan genieten ze in hun kennel van klassieke muziek. Echt waar, kom zelf maar luisteren!

Geprikkelde zintuigen

Met geur, kleur en geluid prikkelt de Willemstuin je zintuigen. De tuin is omringd met een groene heg en poort, zo kun je lekker ronddwalen. Er is geen echte speeltuin, maar door de hele tuin vind je speeltoestellen. Je komt tot rust in de Willemstuin, hier kun je genieten van geuren, kleuren en buitengeluiden. Of je nu jong of oud bent. Kom hier lekker rustig zitten en laat je verwonderen.

De lekkerste appeltaart bij Eat & Meet

Zin in een hapje of drankje? Neem dan de tijd voor een bezoekje aan lunchcafé Eat & Meet. Geniet van bijvoorbeeld de heerlijke zelfgebakken appeltaart of boterkoek uit eigen bakkerij, of een lekkere lunch. Liever een warme maaltijd? Iedere dag zijn er twee maaltijden waaruit je kunt kiezen. Een krantje lezen of samen een spelletje spelen? Ontspannen gaat als vanzelf in de ontspannen sfeer.

Openingstijden
Lunchcafé
Maandag t/m vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 8:30 - 16:00

Warme Keuken
Maandag t/m vrijdag: 11:30 - 13:30 en 16:30 - 17:30
Zaterdag: 11:30 - 13:30

Museum Willem van den Bergh

Benieuwd hoe de gehandicaptenzorg in Noordwijk ontwikkelde? Bezoek het Willem van den Bergh-museum, vernoemd naar een van de oprichters van 's Heeren Loo. Je leert er alles over de rijke geschiedenis van 's Heeren Loo. Foto's en attributen laten oude verhalen tot leven komen. Nieuwsgierig? Binnenkort lanceert het museum haar eigen website!

Locatie en openingstijden
Het museum is gevestigd in 't Kruispunt, Pianolaan 2 in Noordwijk (locatie Willem van den Bergh). Iedere eerste zaterdag van de maand geopend: 10.00 - 13.00 uur.

Meer weten over Noordwijkerduin?

Kijk op www.noordwijkerduin.nl!