Eropuit: ontdek de natuur bij 's Heeren Loo

Deze zomer een dagje op pad? Kom eens op bezoek bij 's Heeren Loo. Onze uitgestrekte woonzorgparken bieden veel meer dan alleen zorg. Heerlijk wandelen in de natuur, wild kijken, schapen knuffelen of genieten van een rondvaart? De komende weken delen we steeds een tip voor een heerlijk dagje uit. Geniet van de natuur en ontdek de gastvrijheid van 's Heeren Loo!

« Terug

Eropuit in Wekerom

Eropuit in Wekerom

Even helemaal weg van de bewoonde wereld? Bij onze Wekeromse locatie De Hartenberg, midden in de Veluwse bossen, kom je helemaal tot rust. Er is een kinderboerderij, een speelheuvel of kom heerlijk ontspannen in Eetcafé De Roek. Zin in meer actie? Kom naar het klimbos, en slinger rond tussen de bomen! Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Hartenberg. Welkom op de Veluwe!

Wie kun je hier spotten?

  • Zwarte specht
  • Wespendief
  • Houtsnip
  • Appelvink
  • Wild zwijn
  • Ree
  • Das

Ontdek de Hartenberg

Het bosrijke terrein van De Hartenberg nodigt uit tot wandelen. De meeste paden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en daardoor ook zeer toegankelijk voor andere loophulpmiddelen, wandelwagens en kinder(loop)fietsen. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even uit te rusten.

Rondom De Hartenberg ligt daarnaast een uitgebreid netwerk met fietsknooppunten. Nummer 81 bevindt zich tegenover de ingang van het terrein aan de andere kant van de Apeldoornseweg. Een mooie gelegenheid om even door te fietsen naar Eetcafé de Roek voor een korte pauze, al vele jaren een officieel rustpunt tijdens de Veluwse fietsvierdaagse.

Geniet van koffie of een goede lunch op het terras bij Eetcafé De Roek, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Vanaf het terras heb je goed zicht op de speelheuvel.

Konijnen knuffelen

Op de kinderboerderij is van alles te zien en te doen. Konijnen en cavia’s om te knuffelen, nieuwsgierige geiten en grappige varkens om naar te kijken, en vriendelijke pony’s die een beetje aandacht erg op prijs stellen. Of maak een wandeling naar de grote dierenweide. Hier leggen de kippen huneieren en ziet u nog meer boerderijdieren, van eenden en ganzen tot schapen en paarden. En de eieren? Die worden door cliënten gegeten en in het eetcafé gebruikt. Misschien krijg je er wel een!

Klauteren als een aapje

Energie over na de kinderboerderij? Dan kun je je hart ophalen bij het klimbos. Op het Hartenberg-terrein heeft Simia van een stuk bos omgetoverd tot een prachtig klimbos. Slinger door de bomen als Tarzan, of laat je naar beneden zwieren aan katrollen. Kijk op de website van Simia http://www.simia.nu/ voor meer informatie.

Openingstijden Eetcafé De Roek

Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 11:00 - 19:00 uur
Zondag: 12:00 - 19:00 uur