Laatste nieuws
Het perspectief op werk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft continue onze...
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...

Familiebelevenis in digitaal zorgmuseum

Traditioneel denken we bij kerst aan familie. Samen naar de kerk of mis. Samen feestelijk ontbijten en samen aan het diner. Echter voor lang niet iedereen zijn die ongecompliceerde momenten met familie vanzelfsprekend. Vanaf vandaag is hier een museumzaal op www.museum-sheerenloo.nl aan gewijd.

Wie zo'n twintig jaar geleden geboren werd met een matige of ernstige verstandelijke beperking, groeide haast vanzelfsprekend op buiten het eigen gezin. Nog verder terug in de tijd vormden gezin en instelling volkomen aparte leefwerelden. Ouders werden bewust op afstand gehouden. Tegenwoordig realiseren we ons dat er geen betere plek is voor een kind dan tussen familie. Bloedbanden zijn immers voor altijd, terwijl zorgverleners (hoe betrokken ook) altijd tijdelijk zijn. Heeren Loo Zorggroep doet er alles aan om de familie van cliënten een logische plek te geven: dichtbij en betrokken. De band met de biologische ouders acht 's Heeren Loo Zorggroep cruciaal, zelfs als tijdelijk geen contact mogelijk is. Een kind blijft immers altijd loyaal aan zijn context. Kinderen blijven tegenwoordig zo lang mogelijk thuis.

www.museum-sheerenloo.nlReacties

test
Geplaatst op 7-7-15 12:04.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.