Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Feestelijke start nieuw behandelprogramma Groot EmausFeestelijke start nieuw behandelprogramma Groot Emaus

Op maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober was de feestelijke start van een nieuw behandelprogramma bij Groot Emaus. Het gaat hier om het behandelprogramma observatie, diagnostiek, instroom en crisis. Er is een nieuwe instroomgroep gestart op locatie Ermelo en één op locatie Borculo.

Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen die snel een plek nodig hebben vanwege crisis, kunnen vanaf nu terecht bij de nieuwe instroomgroepen in Ermelo en Borculo. Elke LVB-jeugdige in crisis is welkom bij Groot Emaus zoals hij of zij is. Uitgangspunt van ons nieuwe behandelprogramma is dat LVB-jeugdigen de ruimte krijgen om tot rust komen. We bieden daarom een duidelijke dagstructuur die hierbij helpt. Het doel is dat elke LVB-jeugdige zo snel mogelijk (weer) naar school gaat. Daar werken we samen met hen hard aan. Mocht dit niet lukken, dan bieden we een alternatief in de vorm van dagbesteding. De tijd in de instroomgroep gebruiken we om de hulpvraag te verduidelijken. Na een bepaalde periode kan de LVB-jeugdige weer terug naar huis of doorstromen naar een andere behandelgroep, overbruggingszorg of andere vorm van zorg.

Kracht nieuwe behandelprogramma

Het team dat werkt met dit nieuwe behandelprogramma is professioneel en heel flexibel. Zij kunnen goed omgaan met de diversiteit aan hulpvragen en persoonlijkheden van de LVB-jeugdigen. En daardoor de structuur en rust bieden die nodig is. De medewerkers houden in afstemming met de jeugdigen nauw contact met de ouders, verwanten en/of wettelijk vertegenwoordiger over hoe het met de LVB-jeugdige gaat. Er is in ieder geval wekelijks contact.

Andere nieuwe behandelprogramma's

Naast het nieuwe behandelprogramma observatie, diagnostiek, instroom en crisis gaan in de loop van 2014 nog vijf nieuwe behandelprogramma's van start bij Groot Emaus. Het gaat om:

  • behandelprogramma met betrekking tot ontwikkelingsthematiek: ADHD, ASS, ODD, agressieregulatieproblemen, angst en stemmingsproblemen en seksueel grensoverschrijdend gedrag;
  • behandelprogramma met betrekking tot behandelend wonen, zowel met een hoog als een laag niveau van maatschappelijke integratie;
  • behandelprogramma met betrekking tot hechtingsthematiek: hechting, trauma en seksuele kwetsbaarheid;
  • behandelprogramma met betrekking tot multiproblematiek (zeer kwetsbaar);
  • behandelprogramma met betrekking tot verslavingsthematiek (problematisch middelengebruik, in combinatie met behandelend wonen).

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.