Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Geslaagde start expositie en prentenboek ‘Wat heb je nodig?'

Donderdag 28 juni jl. bewonderden vele medewerkers, cliënten, buren en relaties de expositie van twaalf prenten uit het prentenboek (stripalbum) ‘Wat heb je nodig?' en namen het bijbehorende boek in ontvangst. Aansluitend was er een open huis om het nieuwe regiokantoor te bekijken. Ook konden bezoekers producten bekijken en kopen die cliënten van 's Heeren Loo hebben gemaakt.

Evaluatie: verandering in opvatting klantgerichtheid

Aanleiding van de expositie en het prentenboek ‘Wat heb je nodig?' is een evaluatie van de ontwikkeling die regio Oost-Nederland van 's Heeren Loo heeft doorgemaakt. De regio is in 2006 van start gegaan met als doel om in het oosten van het land mensen met een verstandelijke beperking de ondersteuning te geven die ze nodig hebben. In plaats van alleen het evaluatierapport delen met allerlei conclusies en aanbevelingen, heeft de organisatie gekozen om in een aansprekende vorm de resultaten te presenteren, namelijk via het prentenboek en de expositie. In de diverse stripverhalen van cliënten en medewerkers wil de organisatie laten zien hoe haar opvattingen over klantgerichtheid zijn veranderd. Daarnaast laat het boek zien welke vormen van dienstverlening er zoal zijn binnen regio Oost-Nederland. 

Verhaal cliënt Helga

Het verhaal van Helga, cliënt bij 's Heeren Loo, is een van de verhalen die in het prentenboek aan bod komt. Helga vertelt tijdens de opening: "Enige tijd geleden ben ik gevraagd om mee te werken aan een interview voor het prentenboek. Ik wilde daar graag aan meedoen. Toen zijn Frans en Jeroen bij mij op het werk langs geweest. Naar aanleiding van het bezoek hebben zij een stukje gemaakt in het prentenboek. Ik heb ook meegedaan in de klankbordgroep voor het prentenboek. De klankbordgroep heeft voordat het boek is gedrukt, gekeken of de cliënten zich konden herkennen in de verhalen. De klankbordgroep was heel enthousiast. Ik vond het heel leuk om mee te werken aan het prentenboek en ben er ook trots op dat ik hier vandaag bij ben."

Reizende expositie

De twaalf prenten zullen na de zomer te zien zijn op verschillende locaties van regio Oost-Nederland. Zo kunnen nog meer mensen de mooie tekeningen bewonderen en kennis maken met de manier van werken bij 's Heeren Loo. Meer informatie over de expositie en het prentenboek ‘Wat heb je nodig?' is te vinden op: http://wathebjenodig.sheerenloo.nlReacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.