Laatste nieuws
De Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland (VGN) krijgt steeds meer signalen dat de situatie in...
Droom voor het Eindejaarsgeschenk
Ook dit jaar wordt het Eindejaarsgeschenk weer uitgereikt aan medewerkers en vrijwilligers van...
De zomer van Leendert: binnen voor de buis
Een avondje barbecuen op het strand, borrelen op het terras of een boek lezen in de achtertuin....

Gezinshuizen gaan aapjes kijken

Als blijk van waardering voor hun inzet in het bijzondere werk dat zij doen, waren alle gezinshuizen uitgenodigd om afgelopen zaterdag een dagje naar de Apenheul te komen. Ruim 55 gezinnen met hun eigen en gezinhuiskinderen mochten genieten van de vele apen die er in de Apenheul te zien zijn. Een vrolijke en mooie dag!

Waarom?

Dit dagje uit was de tweede dag die we dit jaar voor gezinshuizen organiseren. Op 23 maart kwamen zij, zonder kinderen, al in de Apenheul om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Het aantal gezinshuizen is bij ’s Heeren Loo de afgelopen jaren enorm gegroeid. Van 40 van een paar jaar geleden tot bijna 100 anno nu. Door die enorme groei in aantallen hebben we als organisatie ook flinke stappen moeten maken. Om de kwaliteit van dienstverlening te behouden is daarom een kwaliteitskader geschreven. Dit kader biedt handvatten hoe wij vanuit onder andere visie, gewenste methodieken en de rollen die gezinshuisouders hebben, kunnen ondersteunen en begeleiden. Hiermee zorgen we dat we de kinderen en jongeren zo goed mogelijk kunnen helpen. Dit inhoudelijk kader stond op de eerste dag op de agenda. 

Zaterdag was gewoon een dagje uit. Dit dagje uit werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Cliëntfonds.Reacties

Anneke
Het was ontzettend leuk voor onze eigen kinderen en onze cliënten dat ze ook andere gezinshuizen zagen.
Het was ook superfijn dat we op deze manier met elkaar een dagje op stap konden zonder dat we ons als gezinshuisouders zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitstap!
Super bedankt!
Geplaatst op 17-5-17 12:25.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.