Laatste nieuws
Om aan de groeiende vraag naar plaatsen in een gezinshuis te kunnen voldoen, heeft 's Heeren...
Zes ervaringsdeskundigen uit de regio Midden-Nederland werden op woensdag 18 oktober in het...
Met VraagApp krijgen mensen met een lichte verstandelijke beperking snel antwoord van...

Halen mensen met LVB hun doelen met de app Goalie?

In het Fieldlab Gehandicaptenzorg gaan we Goalie testen. Goalie is een app die de cliënt helpt bij het stellen en behalen van doelen. Binnen Goalie is een breed scala aan doelen beschikbaar, maar er worden ook regelmatig nieuwe doelen toegevoegd aan Goalie. De behandelaar kiest samen met de cliënt die doelen uit die relevant zijn. Deze ziet de cliënt vervolgens terug in de Goalie app op de smartphone. De sensors in de telefoon van de cliënt verzamelen informatie over bijvoorbeeld het aantal minuten dat hij dagelijks actief is en het aantal uren dat hij/zij per nacht slaapt. Dus je stelt één keer je doelen in en de telefoon meet of je ze haalt. De behandelaar of begeleider kan van afstand meekijken via een dashboard of direct via de chatfunctie.

Van GGZ naar VG

Goalie was ooit bedacht en gemaakt voor GGZ-cliënten. Maar één van de innovatiemanagers zag mogelijkheden om Goalie ook te gebruiken voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). De teksten in de app werden vereenvoudigd en er werd een onderzoeksplan gemaakt. In het Fieldlab wordt nu getest of Goalie geschikt is voor mensen met LVB. Binnenkort publiceren we de testresultaten.

Meer weten?

Wil je meer weten over Goalie? Kijk dan op http://www.getgoalie.com/.

Fieldlab Gehandicaptenzorg

Het Fieldlab is een samenwerking tussen Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo. We stimuleren en ondersteunen bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en NAH.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.