Laatste nieuws
In 2019 gaat The Dream Challenge van start waarbij vijfendertig duo's, bestaande uit...
Hoe kun je kinderen beter leren leren? Door ze een game te laten spelen. Dat geldt nog sterker...
Beter aansluiten op de praktijk met de zorgopleidingen MBO 3 en 4, dat is het doel van de...

Help je mee aan een duurzaam 's Heeren Loo?

Op 10 oktober 2017 organiseert de regio Gelderland Midden een duurzaamheidsmarkt voor cliënten, medewerkers, verwanten en iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame toekomst. Heb je zelf een duurzaam idee? Doe meer aan de prijsvraag en maak kans op 5000 euro!

Elektrisch vervoer? Spelen met energiebesparing? Vissenpoep voor je groentes? Wat doen we met ons afval? Op de duurzaamheidmarkt wordt uitgelegd hoe wij in de regio werken aan duurzaamheid. Onder andere de volgende onderwerpen en initiatieven worden op de markt gepresenteerd:

  • Er is een soepproeverij met groentes van onze eigen zorgboederijen. Deze soepen zijn gratis voor bezoekers en het doel is om mensen te laten ervaren hoe je simpel en gezond de groentes van eigen grond kun verwerken.
  • Kinderboerderij de Proosdij komt met hun ‘Pipowagen’ waarin bezoekers spelenderwijs leren over duurzaamheid.
  • Bezoekers maken kennis met het innovatieve project ‘Aquaponics’, dat in ontwikkeling is op de boerderij Wekerom. Aquaponics is een methode om voedsel te verbouwen, waarbij conventionele aquacultuur (het kweken van waterdieren zoals slakken, vissen en schaaldieren) op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van planten in water).
  • De ‘Ecobus’, een landelijk initiatief van ’s Heeren Loo is aanwezig om medewerkers en cliënten uit te leggen welke kleine duurzame aanpassingen grote verschillen kunnen maken. De woongroepen kunnen de bus uitnodigen op hun locatie.
  • Bezoekers worden met een elektrokar naar het milieuplein gereden en krijgen informatie over de afvalinzameling op het terrein.

Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur op de parkeerplaats van het eetcafé aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom. Kom kijken, proeven, doen en nadenken. Alles gaat over duurzaamheid. Laat je inspireren en inspireer ons!

Maak kans op 5000 euro

Doe mee aan de prijsvraag! Medewerkers/ cliënten en verwanten worden gevraagd hun beste duurzame idee voor onze regio in te dienen. Hiervoor wordt een geldprijs beschikbaar gesteld waarmee het idee kan worden uitgevoerd.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.