Laatste nieuws
Ook mensen met een verstandelijke beperking mogen op 21 maart a.s. stemmen voor de gemeenteraad....
Elk gezinshuis is uniek
In gezinshuizen wonen kinderen of jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen....
"Dit is waarschijnlijk de bewogenste nacht van mijn leven." Zo begint een brief uit...

Hospice voor mensen met verstandelijke beperking geopend op Het Westerhonk

Op vrijdag 10 januari 2014 opende Marga de Goeij, wethouder van de gemeente Monster, 't Wacht-je. Een kleinschalige woning van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk waar mensen met een verstandelijke beperking die in hun laatste levensfase zitten hulp en ondersteuning krijgen.

Ook mensen met een verstandelijke beperking die na een operatie tijdelijk niet terug kunnen naar hun eigen huis kunnen op deze woning revalideren. Samen met het netwerk van de cliënt willen we de laatste levensfase of revalidatie zo prettig mogelijk maken, passend bij de wensen van de cliënt.

Met de opening werd een lang gekoesterde wens van managers primair proces Heleen van der Ende en Corry van der Voort werkelijkheid. Wethouder Marga de Goeij bedankte hen voor hun inzet en passie waarmee zij palliatieve ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maken. De officiële opening verrichte zij daarna samen met een Annie Middeldorp, een cliënt van Het Westerhonk, door een schilderij te onthullen dat een prominente plek krijgt op de woning. Alle medewerkers van 't Wacht-je lieten op dat moment ballonnen op in de vorm van een duif.

Sponsoren

't Wacht-je is een tijdelijk thuis, mede door de warme, sfeervolle inrichting. Daarnaast is de woning voorzien van alle faciliteiten voor professionele ondersteuning. De inrichting en faciliteiten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren; Donkergroen, Rabobank, Van der Ende, Ligusta, Isodes, Tebbenhof, Stichting Vrienden van Het Westerhonk en De Brouwer Witgoed.

Vrijwilligers

De ondersteuning in 't Wacht-je wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers. We kunnen al rekenen op de steun van een aantal vrijwilligers, maar zijn ook nog op zoek naar mensen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Corry van der Voort via telefoonnummer 06 - 46 71 79 75.