Laatste nieuws
Het perspectief op werk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft continue onze...
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...

Hospice voor mensen met verstandelijke beperking geopend op Het Westerhonk

Op vrijdag 10 januari 2014 opende Marga de Goeij, wethouder van de gemeente Monster, 't Wacht-je. Een kleinschalige woning van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk waar mensen met een verstandelijke beperking die in hun laatste levensfase zitten hulp en ondersteuning krijgen.

Ook mensen met een verstandelijke beperking die na een operatie tijdelijk niet terug kunnen naar hun eigen huis kunnen op deze woning revalideren. Samen met het netwerk van de cliënt willen we de laatste levensfase of revalidatie zo prettig mogelijk maken, passend bij de wensen van de cliënt.

Met de opening werd een lang gekoesterde wens van managers primair proces Heleen van der Ende en Corry van der Voort werkelijkheid. Wethouder Marga de Goeij bedankte hen voor hun inzet en passie waarmee zij palliatieve ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maken. De officiële opening verrichte zij daarna samen met een Annie Middeldorp, een cliënt van Het Westerhonk, door een schilderij te onthullen dat een prominente plek krijgt op de woning. Alle medewerkers van 't Wacht-je lieten op dat moment ballonnen op in de vorm van een duif.

Sponsoren

't Wacht-je is een tijdelijk thuis, mede door de warme, sfeervolle inrichting. Daarnaast is de woning voorzien van alle faciliteiten voor professionele ondersteuning. De inrichting en faciliteiten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren; Donkergroen, Rabobank, Van der Ende, Ligusta, Isodes, Tebbenhof, Stichting Vrienden van Het Westerhonk en De Brouwer Witgoed.

Vrijwilligers

De ondersteuning in 't Wacht-je wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers. We kunnen al rekenen op de steun van een aantal vrijwilligers, maar zijn ook nog op zoek naar mensen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Corry van der Voort via telefoonnummer 06 - 46 71 79 75.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.