Laatste nieuws
In de medische en academische wereld komt er steeds meer aandacht en specialistische zorg voor...
De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een...
Op 9 mei 2018 is het feest bij Boerderij Kakelhoeve. Dan wordt er namelijk het...

In gesprek met ouders en andere verwanten

Eind 2016 publiceerde RvB-lid Kees Erends op LinkedIn een blogbericht over de documentaire 'de Zorg om Daan'. In het bericht riep Kees zorgprofessionals op de docu terug te kijken. Hierop kwamen veel reacties van professionals, maar vooral ook van ouders en andere verwanten van een kind met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB). Zij vonden herkenning in het bericht en gaven aan hun ervaringen te willen delen. Als reactie daarop organiseren we vrijdag 12 mei een 'luisterbijeenkomst' voor ouders en andere verwanten.

Wat gaan we doen?

De documentaire 'de Zorg om Daan' gaat over de emoties die ouders ervaren bij de zoektocht naar passende zorg voor hun kind. Naar aanleiding daarvan en de reacties van de ouders en andere verwanten, staat de bijeenkomst vrijdag in het teken van twee centrale onderwerpen:

  • In hoeverre sluiten zorgvraag en -aanbod op elkaar aan.
  • De hobbels op de weg in 'het doolhof door zorgland'.

Over deze onderwerpen gaat Kees Erends vrijdag in gesprek met ouders en andere verwanten.

Waarom deze bijeenkomst?

Het doel van de bijeenkomst is niet dat eenieder met een oplossing naar huis gaat. We gaan in gesprek over waar ouders en andere verwanten tegenaan lopen in de zoektocht naar passende zorg voor hun kind. Zij gaven namelijk aan behoefte te hebben aan een luisterend oor. Vervolgens bundelen we de wensen van de ouders en andere verwanten, waarna we daar een setje ansichtkaarten van maken. Dit setje kaarten stellen we voor iedereen beschikbaar en biedt anderen inspiratie om ook het gesprek aan te gaan.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.