Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Intentieovereenkomst natuurbeheersing getekend

Op woensdag 11 september hebben verschillende samenwerkings-partners in Gelderland-Midden een belangrijke intentieovereenkomst getekend. Het gaat om de samenwerking rondom Natuurbeheersing. En dan met name over hoe er wordt gehandeld bij natuurbranden.

Dat is belangrijk, onderschrijft ook Anke Visserman, regiodirecteur van 's Heeren Loo, locatie De Hartenberg: "Als zorgorganisatie nemen wij onze verantwoordelijkheid, samen met de gemeente Ede en de andere betrokken partijen, om goed voorbereid te zijn op een natuurbrand."

Ondertekening

Op het terrein van 's Heeren Loo, locatie de Hartenberg werd de intentieovereenkomst getekend door: de gemeente Ede, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM), Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en 's Heeren Loo Zorggroep. Alle partijen onderschrijven hiermee een grote stap vooruit om goed voorbereid te zijn op calamiteiten.

Samenwerking

Burgemeester Van der Knaap van de gemeente Ede is blij met de samenwerking. "Het is heel belangrijk om in dialoog te zijn met elkaar en te werken aan een goede en open samenwerking. Want er zijn risico's verbonden aan het mooie, bosrijke terrein van 's Heeren Loo. En daarom werken we in de hele organisatie, van boven naar beneden en terug, om ons bewust te worden van deze risico's. Zodat we weten wat we moeten doen om de effecten van een brand te beperken.

Komende jaren

De pilot is nu succesvol afgerond en de komende jaren wordt nauw samengewerkt om het natuurbeheersingsplan te verbeteren. Hierna gaan de samenwerkingspartners ook kijken hoe de risico's kunnen worden ingeperkt bij andere zorginstellingen. Maar ook stroomvoorzieningen, pretparken, campings en woningen staan op het programma.

Filmpje

Het belang van gedeelde verantwoordelijkheid Risicobeheersing bij natuurbranden wordt uitgelegd in dit filmpje. Hierin komen alle partijen aan het woord:Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.