Laatste nieuws
's Heeren Loo start met Augmented Reality (AR) om de toepasbaarheid ervan in de...
Vandaag, woensdag 10 oktober is het 'de dag van de duurzaamheid'. Vandaag is ’s Heeren...
Prachtig weer, een gastvrije ontvangst en volop belangstelling van bezoekers uit de wijde omtrek;...

Jaap en Kelly in EO-programma Geloof en een Hoop Liefde

Kelly en Jaap zijn vrienden. Jaap wil graag een ‘echte’ vriendin om samen leuke dingen mee te doen. Kelly wil Jaap hier graag mee helpen. Zo komt het programma Geloof en een Hoop Liefde* van pas. Het televisieitem wordt op 14 november, 17:50 uur op NPO 2 uitgezonden.

Vriendschap stimuleren

Om eenzaamheid onder mensen met een beperking tegen te gaan, stimuleert 's Heeren Loo het aangaan van vriendschappen, want … samen sta je sterker. Dit zie je goed terug in de vriendschap tussen Jaap en Kelly.

Maar hoe leer je elkaar kennen en hoe praat je met elkaar? En ook: hoe onderhoud je een vriendschap? In de praktijk komt een eerste ontmoeting bijvoorbeeld tot stand bij een Steunpunt als er samen wordt gegeten. Medewerkers beïnvloeden ‘onzichtbaar’ het maken van contact en helpen cliënten met het gesprek. Onder begeleiding leren cliënten elkaar vragen stellen en door te vragen. De vriendschappen die ontstaan, bespreken de persoonlijke begeleiders samen met de cliënten. Om te kijken hoe het gaat en om te beoordelen of bijsturing nodig is.

Einde aan zwervend bestaan

Jaap heeft altijd een zwervend bestaan geleid en is niet bij machte in een reguliere thuissituatie te wonen. Zelfstandig functioneren in de maatschappij, redt hij niet. Samen met 's Heeren Loo heeft hij ervoor gekozen in een portacabine aan de rand van een woonzorgpark te wonen. Zo heeft hij toch een vrij gevoel, ruimte om zich heen en is voor nu een geschikt, beschermd en begeleid wonen situatie voor hem gecreëerd. Jaap is gelukkig. Het enige wat voor hem nog ontbreekt, is een mooie liefde in zijn leven. Wie weet zal het programma Geloof en een Hoop Liefde hier verandering in brengen.

* In het programma Geloof en een Hoop Liefde worden regelmatig de letters G, H en L uitgedeeld. Mensen mogen iemand geloof, hoop of liefde toewensen en verrassen met een letter inclusief persoonlijke boodschap.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.