Laatste nieuws
Vandaag hield Kees Erends van de Raad van Bestuur de Han Nakken Lezing 2018. Daarin deelde hij de...
Kersverse begeleider Melike Senler schrijft in haar weblog voor Klik over de overstap die ze...
Wat heb je aan kennis als het niet op de goede plek terecht komt? De kennis die binnen en buiten...

Jongeren Groot Emaus openen nieuwe studio's

Op donderdag 12 april openden jongeren samen met Burgemeester Baars en voormalig regiodirecteur Piet Yntema de nieuwe studio's van Groot Emaus in Ermelo. In de studio's kunnen jongeren rond de 18 jaar een extra stap maken richting zelfstandigheid en toewerken naar de laatste stappen van hun behandeling.

Jongeren hebben een eigen kamer die zij zelf konden inrichten. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de gemeenschappelijke woonruimte. Piet Yntema: “Ik ben blij dat we binnen Groot Emaus iets nieuws kunnen neerzetten. Het is een tijd stil geweest. We zijn goed uit transitie gekomen en konden verder denken over nieuwbouw. Oorspronkelijk was hier traditionele bouw gepland maar dat werd uitgesteld. Dat was een voordeel. De studio’s passen goed in de huidige tijd en bij de zorgvraag die jongeren hebben. We hopen dat jongeren langer bij ons kunnen blijven wanneer dat nodig is.”

‘18+ reis Groot Emaus’

Na de openingshandeling kregen de aanwezigen een ‘18+ reis over Groot Emaus’. Tijdens deze tour stonden de mogelijkheden voor 18+ jongeren centraal. Over het behandelaanbod, onderwijs, arbeidstoeleiding en vrije tijd werd meer verteld tijdens speciale stops.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.