Laatste nieuws
Welk gevolg heeft de verandering van je houding 'n nachts op de mobiliteit van de...
Bartiméus heeft een film gemaakt over mensen die en slechtziend zijn en een verstandelijke...
Misschien heeft je kind of familielid met een verstandelijke beperking meer hulp nodig dan waar...

Jongeren Groot Emaus openen nieuwe studio's

Op donderdag 12 april openden jongeren samen met Burgemeester Baars en voormalig regiodirecteur Piet Yntema de nieuwe studio's van Groot Emaus in Ermelo. In de studio's kunnen jongeren rond de 18 jaar een extra stap maken richting zelfstandigheid en toewerken naar de laatste stappen van hun behandeling.

Jongeren hebben een eigen kamer die zij zelf konden inrichten. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de gemeenschappelijke woonruimte. Piet Yntema: “Ik ben blij dat we binnen Groot Emaus iets nieuws kunnen neerzetten. Het is een tijd stil geweest. We zijn goed uit transitie gekomen en konden verder denken over nieuwbouw. Oorspronkelijk was hier traditionele bouw gepland maar dat werd uitgesteld. Dat was een voordeel. De studio’s passen goed in de huidige tijd en bij de zorgvraag die jongeren hebben. We hopen dat jongeren langer bij ons kunnen blijven wanneer dat nodig is.”

‘18+ reis Groot Emaus’

Na de openingshandeling kregen de aanwezigen een ‘18+ reis over Groot Emaus’. Tijdens deze tour stonden de mogelijkheden voor 18+ jongeren centraal. Over het behandelaanbod, onderwijs, arbeidstoeleiding en vrije tijd werd meer verteld tijdens speciale stops.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.