Laatste nieuws
's Heeren Loo start met Augmented Reality (AR) om de toepasbaarheid ervan in de...
Vandaag, woensdag 10 oktober is het 'de dag van de duurzaamheid'. Vandaag is ’s Heeren...
Prachtig weer, een gastvrije ontvangst en volop belangstelling van bezoekers uit de wijde omtrek;...

Kijktip: over leven met 22Q11

Op 1 januari zendt RTV Noord Holland de documentaire "Over leven met 22Q11" uit om 16.00 en 22.00 uur. Tussen 15.00 en 21.00 volgt er een nieuwsbulletin over het 22Q11 syndroom.

22Q11 is een nog onbekend syndroom met veel gezichten en kenmerken. Na het syndroom van Down komt dit het meeste voor. Toch kennen heel weinig mensen dit syndroom.

Thomas woont sinds de zomer op de Parel, een wooninitiatief in Apeldoorn waar ’s Heeren Loo voor de zorg zorgt. Zijn moeder, Nelleke, werkt bij 's Heeren Loo als begeleider en Wim, zijn vader, werkt als activiteitenbegeleider bij 's Heeren Loo.

Thomas en zijn ouders zijn de afgelopen 1,5 jaar gevolgd door de camera, in de aanloop van de verhuizing naar de Parel. De film zal niet alleen herkenbaar zijn voor ouders met een beperking, maar ook voor begeleiders. De film laat goed zien met welke problematiek je dagelijks te maken kunt krijgen.

Hier is de trailer te vinden. Voor Ziggo klanten en KPN klanten is de documentaire overal in Nederland te zien. Heb je een andere provider, kijk dan even of je RTV Noord-Holland kan ontvangen. Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.