Laatste nieuws
Ook mensen met een verstandelijke beperking mogen op 21 maart a.s. stemmen voor de gemeenteraad....
Elk gezinshuis is uniek
In gezinshuizen wonen kinderen of jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen....
"Dit is waarschijnlijk de bewogenste nacht van mijn leven." Zo begint een brief uit...

Leerlingen en cliënten openen zoogdierenhotel

Op vrijdag 14 februari is het zoogdierenhotel bij 's Heeren Loo Zorggroep in Monster geopend door leerlingen van drie scholen (Lentiz Flora College, Openbare Daltonschool Poeldijk, ISW Hoogeland). Voor de locatie in Monster is gekozen omdat de diversiteit van leven enorm groot is.

In het schooljaar 2013-2014 werkten de leerlingen aan het bouwen van verschillende nestplaatsen. In de mezen- en spechtenkast en eendenvilla van ISW Hoogeland en in de mezenkast van Openbare Daltonschool Poeldijk zijn camera's geplaatst. Lentiz Flora College is samen met cliënten van Het Westerhonk druk bezig geweest met het bouwen van een zoogdierenhotel waar vrijdag op de Duinboerderij de laatste hand aan is gelegd. Daarna zijn de camera's geïnstalleerd en werden de nestplaatsen officieel geopend.

Zoogdierenhotel

In de hof van Polanen (Het Westerhonk) leven ongeveer twintig verschillende soorten zoogdieren. Zo komt er elke nacht een vos de boerderij bezoeken. Bij warmer weer komt de egel langs en er loopt een hermelijn vroeg in de morgen zijn rondje. Om uit te zoeken om welke soorten het gaat, is het zoogdierenhotel gebouwd. Van het hotel zijn alleen de in- en uitgangen zichtbaar voor gasten. De camera legt vast welke dieren er op bezoek komen en wat er binnen gebeurt.

Kijk mee in het dierenrijk

Het wel en wee van de dieren in het zoogdierenhotel en de nestkasten is 24 uur per dag te volgen via www.kijkmeeinhetdierenrijk.nl.