Laatste nieuws
Iemand met een verstandelijke beperking moet, wanneer hij dat zelf wil, de mogelijkheid krijgen...
Palliatieve zorg richt zich op comfort en kwaliteit van leven. Deze benadering van zorg vraagt...
Van maandag 12 maart tot en met zaterdag 17 maart 2018 vindt de Nationale Week van Zorg en...

Liefde is... samen in stilte genieten

Het is rustig in het Theehuis in Ermelo. In de hoek van de lunchroom staat een tafeltje voor twee. Hartjes van papier en een fleurig bloemetje van Zorgkwekerij Bloemenhof, verraden de stilte voor de romantische storm. Gaat er al een belletje bij u rinkelen? Een maand geleden wonnen Djoeke en Kenney de Valentijnslunch op onze Facebookpagina. Gaat hun liefde door de maag of is er meer?

Biertje tegen de zenuwen

De tortelduifjes kennen elkaar al bijna 20 jaar. En toch is het vanavond hun eerste echte date. Kenney in pak, Djoeke in een prachtige jurk. Hij straalt, zij is nerveus. Ze bestellen een (alcoholvrij) biertje tegen de zenuwen en… zitten stilletjes tegenover elkaar te genieten. Kenney’s moeder vertelt: ‘Eén keer in de week zien ze elkaar. Voor een knuffel en een kus. En als het onverhoopt niet door kan gaan is dat gelijk aan hun humeur te merken.’ De hechte band tussen Djoeke en Kenney is niet van de een op de andere dag ontstaan. Djoeke nam de verlegen Kenney regelmatig op sleeptouw en joeg in de disco alle meisjes bij hem vandaan. ’Dan weet je wel hoe laat het is,’ aldus moeder Anneke.

Puur en oprecht

De geur van frituur vult het Theehuis. De biertjes krijgen gezelschap van kroketten en patat. Terwijl het stel de buikjes rond eet, verdwijn ik van het toneel. In de auto denk ik terug aan Djoeke en Kenney. Aan hun oprechte band. Samenzijn is bij hun ook echt samenzijn. Zonder afleidingen en puur op gevoel. Als dat geen echte liefde is, dan weet ik het ook niet meer.

Liefde is… samen in stilte genieten.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.