Laatste nieuws
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...
De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur...
Vanaf vandaag kunnen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van 's Heeren Loo hun...

Logeren bij 's Heeren Loo voortaan in Druten

Met ingang van de zomer is deeltijdzorg van 's Heeren Loo verhuisd van Wijchen naar Druten. Het nieuwe logeerhuis is gevestigd op een mooie nieuwe plek, een nieuwe locatie van 's Heeren Loo aan de Kattenburg; het voormalige pand van Bilderbeek.

Op de begane grond kunnen mensen met een verstandelijke beperking doordeweeks hier werken in één van de ateliers of in de winkel. Boven is ruimte om doordeweeks en in het weekend te logeren. Met ingang van de zomer is deeltijdzorg van 's Heeren Loo verhuisd van Wijchen naar Druten. Het nieuwe logeerhuis is gevestigd op een mooie nieuwe plek, een nieuwe locatie van 's Heeren Loo aan de Kattenburg; het voormalige pand van Bilderbeek. Op de begane grond kunnen mensen met een verstandelijke beperking doordeweeks hier werken in één van de ateliers of in de winkel. Boven is ruimte om doordeweeks en in het weekend te logeren.

Logeren en deeltijdwonen

In het logeerhuis kunnen jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 35 jaar met een verstandelijke beperking tijdelijk verblijven: voor een weekend, een vakantie, een midweek of alleen na schooltijd. Er zijn meerdere opties mogelijk. Tijdens hun verblijf bepalen de jongeren samen met deskundige begeleiders welke activiteiten zij ondernemen: samen een spelletje doen, knutselen, naar muziek luisteren, wandelen of een terrasje pakken. 

's Heeren Loo biedt deze vorm van dienstverlening al ruim 25 jaar aan. Deze vorm van dienstverlening zorgt er voor dat cliënten hun zelfredzaamheid vergroten. Het nieuwe logeerhuis aan de Kattenburg is helemaal nieuw en aangepast aan de wensen van deze tijd. Naast een grote woonkamer met open keuken, zijn er zowel twee- als één persoonskamers en zijn er aangepaste douche- en badkamers. Verder heeft iedere ruimte uiteraard internet.

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van deeltijdzorg is groot voor zowel de jongeren als voor hun ouders. Voor de ontwikkeling van de jongeren is vooral het contact met leeftijdgenoten, de diverse gemeenschappelijke activiteiten en het leren uitvoeren van eenvoudige (huishoudelijke) taken van belang. Mariet Cruijsen: "Naast de nodige ontspanning bieden we de mogelijkheid om nieuwe vrienden te ontmoeten en daardoor het sociale netwerk uit te breiden. Op een ongedwongen wijze wordt toegewerkt naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Voor de thuissituatie van de jongeren kan deeltijdzorg meer rust en ontspanning geven." 

Officieel openen

Op 22 september, nationale burendag, houdt de locatie Open Huis. Iedereen is dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wij verwelkomen graag ook weer nieuwe jongeren om ze te helpen op hun weg naar zelfstandigheid. Wilt u meer informatie over de dienstverlening van het logeerhuis in Druten of het werken in de winkel of de ateliers of wilt u eens vrijblijvend komen kennismaken, neem dan contact op met afdeling zorgbemiddeling via 06-53177670. 

De dagbestedingsateliers en de winkel Uit de kunst die ook in dit pand zijn gevestigd openen op 1 september officieel hun deuren. In de middag is er dan gelegenheid om deze locatie verder te bekijken.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.