Laatste nieuws
Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk....
Bartiméus en 's Heeren Loo intensiveren vanaf vandaag hun samenwerking in de ondersteuning...
Geen dag is hetzelfde voor cliënten bij ‘s Heeren Loo. Dat is te zien in de nieuwe parkfilm van...

Maarten Hijink SP bezoekt nachtzorg

Maarten Hijink, Tweede Kamerlid van de SP liep dinsdag 10 juli mee met de nachtzorg in Noordwijk. Tijdens een nachtdienst lieten wij hem zien hoe 's Heeren Loo de nieuwste techniek op het gebied van domotica gebruikt en dat wij in Noordwijk de nachtzorg organiseren in buurtjes (elders ook wel clusters genoemd).

Meekijken

We lieten Maarten Hijink zien hoe wij de nachtzorg steeds meer in buurtjes of clusters organiseren. Dit zijn doelgroepen van cliënten die dezelfde zorg nodig hebben. Op een dergelijk buurtje is dan een slapende of wakkere nachtdienst aanwezig. Deze wordt ondersteund door de beluistercentrale. De nachtdienst is bij voorkeur een medewerker van het team dat overdag ook op de groep staat. Het voordeel hiervan is dat de cliënt de medewerker kent en andersom. Dit vergemakkelijkt de overdracht tussen de dag en nachtzorg en maakt de overdracht minder fout gevoelig.

's Heeren Loo is ervan overtuigd is dat dit het zorgmodel van de toekomst wordt. Binnen en buiten 's Heeren Loo.

Maarten Hijink: “Ik ben zeer onder de indruk van wat ik heb gezien; hoe beluistering werkt en hoe buurtjes georganiseerd zijn om meer nabijheid te geven aan cliënt en daarmee beter passende zorg. En het viel me op met hoeveel passie de verschillende medewerkers (beluisteraar, verpleging, begeleiding) hun vak uitoefenen.”

“Hijink heeft met beluisteraar Douwe kunnen beluisteren en meegekeken hoe het gaat tijdens de nacht. Dat viel hem nog niet mee, en zorgde voor respect bij hem voor beluisteraars die zo snel kunnen filteren. Tijdens een rondleiding op het zorgpark hielp hij ook nog met het verbinden van een cliënt die een wond had opgelopen," aldus Arthur den Haas, avond en nacht coördinator 's Heeren Loo.

Joop Hol, regiodirecteur: “We kijken terug op een avond en nacht waarin wij veel van onze kennis hebben kunnen delen met een geïnteresseerd, nieuwsgierig en belangstellend Tweede Kamerlid.”

In het najaar van 2017 en ook recent nog gingen uitzendingen van Nieuwsuur over nachtzorg. De SP had naar aanleiding van Nieuwsuur Kamervragen gesteld. Als reactie daarop heeft 's Heeren Loo de SP uitgenodigd.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.