Laatste nieuws
Het perspectief op werk voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft continue onze...
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...

Mensen met verstandelijke beperking maken kennis

Woensdagavond 1 april namen cliënten van 's Heeren Loo, samen met instructeurs van Duikvereniging H2O, een persluchtduik in het zwembad van bewegingscentrum Boei. Zo maakten zij kennis met de duiksport en konden ze ervaren hoe het is om onder water adem te halen.

Een belangrijk onderdeel van duiken is de theorie, daarom startte de avond daarmee. Zo werden onder andere de belangrijkste gebaren uitgelegd. Daarna gingen de cliënten samen met een individuele instructeur te water. Onder water werden samen verschillende oefeningen gedaan zoals het zweven in het water, het klaren van de bril en samenwerken met één ademautomaat. Hierdoor verwerkten de cliënten de theorie direct in de praktijk.

Stralende gezichten

Voor veel deelnemers was dit de eerste keer dat ze doken met perslucht. Dus zij vonden het in het begin wel spannend. Maar die spanning was van korte duur. "Ik vond het zo leuk! Volgend jaar die ik weer mee", was een reactie van een van de deelnemers. De stralende gezichten in het zwembad zeiden genoeg.

Duikvereniging H2O

Duikvereniging H2O en de afdeling Beweging van Het Westerhonk organiseren deze activiteit al een paar jaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook mensen zonder verstandelijke beperking kunnen bij Duikvereniging H2O deelnemen aan een persluchtintroductie. Na eerst een korte instructie ga je onder begeleiding van een instructeur in het zwembad duiken met perslucht. Je hoeft hiervoor geen enkele voorkennis te hebben van duiken. Meer informatie kan je vinden op http://www.duikteamh2o.nl.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.