Laatste nieuws
Welk gevolg heeft de verandering van je houding 'n nachts op de mobiliteit van de...
Bartiméus heeft een film gemaakt over mensen die en slechtziend zijn en een verstandelijke...
Misschien heeft je kind of familielid met een verstandelijke beperking meer hulp nodig dan waar...

Mondzorg 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk ondergebracht bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Dinsdag 14 mei ondertekenden Ton Molenaar, Gijs Bierens, manager expertisecentrum Advisium en Keer Erends, lid Raad van Bestuur van 's Heeren Loo Zorggroep, een samenwerkingsovereenkomst. De kwaliteit van de tandartsenzorg wordt geborgd middels voorwaarden en maatstaven die 's Heeren Loo aan een goede mondzorg stelt.

De tandartsenpraktijk van 's Heeren Loo expertisecentrum Advisium locatie Monster is per 1 mei doorgegaan als Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT). Het CBT is een zelfstandige tandartspraktijk van specialist Ton Molenaar. Hij blijft met zijn nieuwe praktijk voor specialistische mondzorg verbonden aan 's Heeren Loo. Door de vernieuwde samenwerking blijft de kwaliteit van specialistische mondzorg binnen 's Heeren Loo gewaarborgd en betaalbaar.

Mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Bij mensen met een verstandelijke beperking is de mondzorg namelijk anders. Soms kunnen ze niet aangeven wat er mis is. Ook hebben ze vaak extreme tandartsangst. Meer dan gemiddeld zijn er afwijkingen in mond, kaak of gezicht en diverse andere problemen. Dat vraagt om aandacht en specialistische kennis.

Volwaardige praktijk

Behalve cliënten van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk kunnen ook mensen die op een andere manier specialistische mondzorg nodig hebben bij het CBT terecht. Zo kan het CBT draaien als volwaardige praktijk.

Binnen 's Heeren Loo wordt voor het eerst dergelijke samenwerking aangegaan. Het past in voornemen van 's Heeren Loo om de mondzorg voor de cliënten verder te verbeteren en te professionaliseren. Een aantal collega's van het CBT treden uit dienst van 's Heeren Loo Zorggroep om verder te gaan in de praktijk van Ton Molenaar.Reacties

ellen
Mijn zoon moest komen in januari, februari maart en april. Wij wisten dat niet. Hij had nooit tandarts angst maar wij kregen rekeningen voor uitleg tandenstokers van 163 euro! 10 minuten was hij binnen geweest. Het enigste wat bijzonder lijkt zijn de bedragen die gerekend worden!
Geplaatst op 25-5-14 20:00.