Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Ons jaardocument 2017 Sterk door Samen: een terugblik op een boeiend jaar

Met trots presenteren we ons digitale jaardocument 2017, met als thema 'Sterk door samen'. Het was het jaar waarin iedereen van waarde was: verwanten, cliënten, medewerkers, directeuren en stakeholders. We blikken terug op een indrukwekkend jaar waarin we trots zijn op de doelen die wij samen behaald hebben.

Nieuwe Koers 2018-2021

Zo kwam de nieuwe koers van 2018-2021 tot stand met de naam: ‘Goed leven, mooi werk en een gezonde duurzame organisatie’. Hierbij vormt de driehoek cliënt – verwant – zorgprofessional steeds het ankerpunt; het is het kloppend hart van onze organisatie. Ook ontwikkelden we een nieuwe HRM visie, waarin we medewerkers de ruimte geven voor persoonlijke groei.

Verhalen van cliënten, verwanten en medewerkers

Dit jaar is ons jaardocument voor het eerst een digitaal magazine met korte teksten, interviews met cliënten, verwanten en medewerkers en met filmpjes en foto’s. Juist omdat we willen laten zien hoe de cliënt, verwant en medewerker beter worden van onze beleidsmatige keuzes en onze inspanningen op het gebied van kwaliteit.

Zo laten we mooie praktijkvoorbeelden zien van werken in de driehoek en van ervaringen van cliënten die nu zelf hun dossier kunnen inzien. We vertellen over hoe we kennis vergaren en deze delen over complexe zorg. Of over hoe we innovatie willen aanwenden voor betere zorg. Ook laten we zien hoe ons huisvestingsconcept uiteindelijk leidt tot nieuwe VIC woningen en nieuwe dagbestedingsruimtes. Verder ontbreken de feiten en cijfers over cliënten, medewerkers en vrijwilligers natuurlijk niet.

De cijfers

In 2017 bedroeg de omzet 727 miljoen. We sloten het jaar af met een positief resultaat van 29,8 miljoen euro (4,10% van de gehele omzet). De begroting voor 2017 ging uit van 10 miljoen euro. Zo zijn we bestand tegen tegenvallers en blijven we voldoen aan financiële eisen die bijvoorbeeld banken aan ons stellen. Tegenwoordig krijgen alle zorgorganisaties per cliënt geld voor huisvestingskosten (voornamelijk via de normatieve huisvestingscomponent). In 2017 was dat in totaal 90 miljoen euro en hadden we 70 miljoen euro aan kosten. De 20 miljoen euro die overblijft wordt de komende jaren gebruikt voor de vele renovaties en nieuwbouwplannen voor cliënten. Hiervoor gebruiken we ons nieuwe huisvestingsconcept waarop we trots zijn. Samen met cliënten, ouders en medewerkers hebben wij dit concept ontwikkeld.

Meer weten?

U vindt hier ons complete jaardocument. Hierin kunt u ook doorklikken naar ons uitgebreide Kwaliteitsrapport Gehandicaptenzorg, de jaarrekening en de jaarverslagen van het Cliëntenfonds, de Centrale Cliëntenraad en de Centrale Ondernemingsraad. U vindt de links in het jaardocument.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.