Laatste nieuws
In de medische en academische wereld komt er steeds meer aandacht en specialistische zorg voor...
De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een...
Op 9 mei 2018 is het feest bij Boerderij Kakelhoeve. Dan wordt er namelijk het...

Opleiding 'Het milieu en ik' voor cliënten

’s Heeren Loo en de academie voor Zelfstandigheid hebben samen een educatief pakket genaamd 'Het milieu en ik' voor cliënten ontwikkeld. Aan de hand van opdrachtkaarten kunnen cliënten op zoek gaan naar wat milieu en duurzaamheid nou eigenlijk is.

Spelenderwijs leren

Cliënten kunnen dit zelfstandig doen of samen met hun begeleider. Aan de hand van een spelbord met spelkaarten kunnen ze bijvoorbeeld opdrachten uitvoeren en filmpjes bekijken. Er zijn 9 vrolijk opgemaakte opdrachtkaarten met opdrachten over het gebruik van energie, voeding, afval en recycling. Door spelenderwijs leren raken cliënten en hun begeleiders op een leuke manier bekend met de onderwerpen milieu en duurzaamheid. Het doel is dat iedereen zelf kan leren hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een leerbare toekomst.

Bewust maken

’s Heeren Loo is al enkele jaren bezig met verduurzaming. Een van de grootste uitdagingen is om mensen bewust te maken. Wat kunnen medewerkers, cliënten en hun omgeving zelf bijdragen aan een duurzame toekomst? Hiervoor zijn al diverse activiteiten binnen ’s Heeren Loo. Zo rijdt er sinds 2016 een Ecobus die op locatie voorlichting geeft over duurzaamheid. Toch was er behoefte om iets specifieks voor cliënten te ontwikkelen.

Draag jij al een steentje bij?

We hebben vaak het idee dat onze kleine bijdrage er niet toe doet. Maar als we met heel veel mensen iets kleins doen is de impact heel groot! Om deze reden is het materiaal niet alleen voor cliënten van ’s Heeren Loo ontwikkeld. Iedereen mag er gebruik van maken!

Bestel ook het spel!

Wil je de 9 opdrachtkaarten en het spel ook hebben? Je kunt de opdrachtkaarten hier gratis downloaden. Het Ecospel kun je bestellen via [email protected].

Opleiding 'Het milieu en ik' bij de academie voor Zelfstandigheid

Lijkt het je leuk om een wat meer uitgebreide opleiding hierin te volgen? Dat kan! Vanaf nu kun je bij de academie voor Zelfstandigheid een opleiding “Het milieu en ik” volgen. Neem contact op met de academie voor Zelfstandigheid bij jou in de buurt of mail naar [email protected].Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.