Laatste nieuws
Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op...
De Raad van Toezicht van 's Heeren Loo heeft Ernst Klunder benoemd als lid Raad van Bestuur...
Vanaf vandaag kunnen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van 's Heeren Loo hun...

Participatie om trots op te zijn: officiële start Cleanteam Alkmaar

Op maandag 17 februari trapten 's Heeren Loo en vervoersbedrijf Connexxion een bijzondere samenwerking af. Het vormde de officiële start van alweer het tiende Cleanteam, waar mensen onder begeleiding van een werkbegeleider werken bij een regulier bedrijf. "Ik voelde me al bij het bedrijf horen, maar de officiële opening van ons Cleanteam maakt dit gevoel alleen nog maar sterker", aldus Erwin Sap, één van de medewerkers van het Cleanteam.

Om 11 uur werd het startschot gegeven. Er waren veel belangstellenden op af gekomen en dat gaf de medewerkers van het Cleanteam een goed gevoel: leuk om te laten zien waar we mee bezig zijn! In september 2013 is de groep al begonnen met het schoonmaken van de bussen en we kunnen nu al terugkijken op een samenwerking die naar ieders tevredenheid is. De verbinding met Connexxion en 's Heeren Loo werd zichtbaar in de kleuren van de ballonnen; paars / groen voor 's Heeren Loo en groen / wit voor Connexxion.

Mooi staaltje participatie

Er werd door een aantal sprekers van Connexxion en 's Heeren Loo een woordje gedaan, waaronder Marc Roozendaal van Connexxion die zei met kippenvel hier te staan, omdat hij zo trots was. Vanuit 's Heeren Loo sprak bestuurslid Kees Erends. Hij noemde het Cleanteam een vorm van participatie om trots op te zijn. Daarna togen we met de hele club naar het toneel de daadwerkelijke werkplek. Cleanteamcollega Sebastiaan Hanssen gaf in de bus uitleg over de werkzaamheden. Hierna werd hij door Wiebrand Top en Marc Roozendaal in het zonnetje gezet, omdat hij zich als medewerker heeft laten zien met de grootste inzet en werd benoemd tot medewerker van het jaar. Een oorkonde en een luchtig kado was zijn beloning. Regiodirecteur Wiebrand Top kreeg uit handen van Mark Roozendaal een Cleanteamjas en daarna was het tijd om te taart aan te snijden. We kijken terug op een geslaagde opening en hopelijk is er een mooie basis gelegd voor uitbreiding van de samenwerking tussen Connexxion en 's Heeren Loo.

Werken bij een regulier bedrijf

De Cleanteammedewerkers werken samen aan het schoonhouden van de bussen van Connexxion. Een mooi initiatief, want voor reizigers betekent het prettig reizen met netjes onderhouden busvervoer. Voor de cliënten die worden ondersteund door 's Heeren Loo Noordwest-Nederland, houdt het in dat zij kunnen werken in een ‘gewoon' bedrijf. Met bedrijfskleding en tegen een financiële vergoeding en alles wat daar verder bij hoort. Dit draagt bij aan gevoel van eigenwaarde voor deze groep mensen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

 

De werkzaamheden van het Cleanteam Alkmaar bestaan uit het schoonmaken van de bussen, van plafond tot vloer, ramen en spiegels. Natuurlijk wordt ook de buitenkant meegenomen. Aanvankelijk was de doelstelling om binnen drie maanden alle ruim 60 bussen een keer goed schoon te maken. Maar na twee maanden waren alle bussen al gedaan. En nu na vijf maanden zijn ze bezig met de vierde ronde. Dagelijks worden twee bussen onderhanden genomen. In de toekomst breiden de werkzaamheden uit en gaat het Cleanteam ook het terrein onderhouden en worden er werkzaamheden verricht op de het centrale busstation in Alkmaar.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.