Laatste nieuws
Lastige ouders bestaan niet. Want ik kan me zo goed voorstellen dat je alles wilt weten, als je...
Knutselen met Loombandjes en strijkkralen, de kleintjes helpen, samen koken en natuurlijk heel...
De Snoezelruimte van ’s Heeren Loo-locatie De Hartenberg werd de afgelopen tijd verrijkt...

Politiek Café voor mensen met verstandelijke beperking

Op donderdag 6 september om 19.00 uur organiseert 's Heeren Loo in Noordwijk het ‘Politiek Café Stemgebruik' voor mensen met een verstandelijke beperking. Met de landelijke politieke verkiezingen op 12 september in het vooruitzicht wil 's Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking informeren over hun stemrecht en voorbereiden op de komende verkiezingen.

Politiek debat

Tijdens het Politiek Café gaan lokale vertegenwoordigers van de grote landelijke politieke partijen met elkaar in debat. Zij leggen op eenvoudige wijze de verkiezingen en de inhoud van hun partijprogramma's uit. Het programma is praktisch en informatief en heeft als doel om mensen met een verstandelijke beperking bewust te maken van het belang om te stemmen. Daarnaast krijgen deelnemers een duidelijk beeld welke partij het beste bij hen past.  

Kom in de stemming

De projectgroep ‘Kom in de stemming' is druk bezig om de medewerkers en de cliënten zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende verkiezingen. Naast het politieke café doen zij dit ook met hun aanwezigheid op de wekelijkse fair ‘Het Vrijdagmiddagplein' vanaf vrijdag 24 augustus aan de Wintertuinlaan in Noordwijkerduin en door verslag te doen van de landelijke kiezersdag op zaterdag 25 augustus voor mensen met een licht verstandelijke beperking van ProDemos. Omdat er in samenwerking met de gemeente een stemlokaal op het terrein van Noordwijkerduin komt, wordt het de cliënten nog makkelijker gemaakt om te stemmen. 

Aanwezig zijn?
Niet alleen bewoners van 's Heeren Loo, maar iedereen die geïnteresseerd is in een duidelijke uitleg over het stemmen en waar de politieke partijen voor staan, is welkom op het Politiek Café. Wil je meer weten over de verkiezingen, de partijprogramma's en hoe het stemmen in zijn werk gaat? Neem dan contact op met Judith Vuyk, Beleidsmedewerker 's Heeren Loo, via judith.vuyk@sheerenloo.nl.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat 's Heeren Loo doet en te bieden heeft. En ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.