Laatste nieuws
's Heeren Loo start met Augmented Reality (AR) om de toepasbaarheid ervan in de...
Vandaag, woensdag 10 oktober is het 'de dag van de duurzaamheid'. Vandaag is ’s Heeren...
Prachtig weer, een gastvrije ontvangst en volop belangstelling van bezoekers uit de wijde omtrek;...

Praktijkonderzoek voor mensen met EMB

In 2013 zijn 's Heeren Loo en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een structureel en meerjarig samenwerkingsverband met elkaar aangegaan voor het gezamenlijk verrichten van praktijkgericht onderzoek op het gebied van opvoeding en ondersteuning van personen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EMB).

Academische Werkplaatsen

Zo hebben we ook al vijf jaar een Academische Werkplaats samen met de Vrije Universiteit. Inmiddels bestaat ook de Academische Werkplaats ‘EMB’ (AW) vijf jaar met de RUG. In december 2017 is de samenwerking gezamenlijk geëvalueerd. Dit leverde een overwegend positief beeld op. Veel van de gestelde doelen hebben we gehaald: drie promotieonderzoeken van Suzanne Jansen, Petra Poppes en Aafke Kamstra, vijftien internationale publicaties, vijftien presentaties in Nederland en de oprichting van het expertisecentrum EMB.

We gaan verder

De RUG en 's Heeren Loo hebben het voornemen om in 2018 te zoeken naar uitbreiding van de Academische Werkplaats, waardoor we de continuïteit en productiviteit de komende jaren verder verstevigen. Alles overziend zien we de samenwerking in de komende vijf jaar met vertrouwen en positieve verwachtingen tegemoet.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.