Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Regio Gelderland Midden bloeit! Start nieuwe regio met kennisdeling en -making

Maandag 21 oktober was de feestelijke start van de nieuwe regio Gelderland Midden van 's Heeren Loo. Deze festiviteit vond om 15.30 uur plaats bij het verbouwde regiokantoor op locatie De Hartenberg in Wekerom. Vooraf was er een studieochtend voor de eigen medewerkers. En daarna maakten medewerkers en cliënten op ludieke wijze kennis met de nieuwe regio.

Anke Visserman, regiodirecteur, deed de aftrap voor de studieochtend. Zij introduceerde de nieuwe regio bij de medewerker. En vertelde ook welke ontwikkelingen er allemaal zijn, in de markt en binnen 's Heeren Loo, die invloed hebben op het werk dat we doen. Gelderland Midden gaat net als de andere integrale, geografische regio's levenslang en levensbrede zorg bieden. Bovendien wil de regio een verbonden, levendige dorpsgemeenschap zijn voor cliënten en hun netwerk, waar:
 

  • maatschappelijke ontmoeting centraal staat;
  • zoveel als mogelijk zonder begeleiding plaatsvindt;
  • wonen en werken voor cliënten centraal staat;
  • huisvesting geschikt is voor een op de cliënt afgestemd individueel zorgprogramma;
  • in de dienstwoningen een functie komt die bijdraagt aan de doelstelling voor cliënten;
  • duurzaamheid voorop staat;
  • in een beschutte omgeving topzorg wordt geboden;
  • welzijn, gemaksdiensten en cultuur een substantieel onderdeel vormen;
  • sport en bewegingsfuncties ondersteunend zijn aan de visie.

Actieve studieochtend

Na deze introductie gingen de medewerkers in allerlei korte, actieve workshops aan de slag met de methodieken die in de regio gebruikt worden. Van Vlaskamp en Triple C tot Competentiegericht werken. De workshops werden gegeven door medewerkers van Advisium. De reacties tijdens de studieochtend waren enthousiast en positief. Enkele veel gehoorde uitspraken: Heel leerzaam. Super interessant. Ontzettend leuk. Energiek. Heel divers en daardoor afwisselend. Alle gasten kregen ook een methodiekwaaier waarin alle methodieken kort omschreven waren (digitaal verkrijgbaar bij Suzanne Verheijden)

Een ontspannen, ludieke kennismaking

Medewerkers en cliënten konden daarnaast op ontspannen en ludieke wijze kennismaken met de nieuwe regio. Zo werd er onder leiding van een acteur een speelse rondleiding per trein over locatie De Hartenberg gegeven. En er was een rondleiding te voet, gegeven door een van de medewerkers die er al meer dan 30 jaar werkt. Ook het verbouwde regiokantoor werd gepresenteerd. Hier stonden diverse kraampjes met cliëntproducten en het nieuwe bedrijfsbureau stelde zich hier voor. Bovendien werd er een fotoslideshow van de nieuwe regio getoond en kon iedereen genieten van lekkere high tea hapjes.

Feestelijke aftrap

Om 15.30 uur was de feestelijke start van de nieuwe regio Gelderland Midden. Als symbool voor de nieuwe regio is gekozen voor een witte bosanemoon. Deze bloem staat namelijk voor zorgzaamheid, eerlijkheid en nabij zijn. En dat past bij wat de regio wil zijn. Anke Visserman plantte daarom samen met Erica van de cliëntenraad anemonen in de bloempotten bij de ingang. Vervolgens was het de beurt aan alle aanwezigen om bloembollen te planten in de zijborders bij de ingang. Volgend jaar kunnen we kijken wiens bloem het eerste tot bloei komt!

 Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.