Laatste nieuws
Vanavond Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, 13 november, aandacht aan een...
’s Heeren Loo start samen met ROC Mondriaan in regio Den Haag en Leiden een praktijk-gestuurde...
Gemeente Ermelo en 's Heeren Loo tekenden maandag 5 november een samenwerkingscontract voor...

Rico uit Zaltbommel speelt saxofoon op het Knoopgala

Rico Alberts (21 jaar oud) is donderdagochtend verrast tijdens zijn werk op Dagbesteding de Harmonika door een cameraploeg van NTR. In een persoonlijke boodschap op de iPad nodigt Paul de Leeuw Rico uit om saxofoon te komen spelen op het Knoopgala; het muziekgala met optredens van artiesten met een verstandelijke beperking. 

Saxofoon
Rico speelt prachtig saxofoon. Hij kreeg zijn eerste saxofoon toen hij 12 jaar oud was. Hij houdt van allerlei muziek. De muzikaliteit heeft hij van zijn opa, die accordeon en mondharmonica speelt. Rico werkt bij de hout- en tuingroep van Dagbesteding de Harmonika van ’s Heeren Loo. Rico is opgegeven door zijn begeleiders. “Het is zijn grote droom om op tv te mogen spelen, wij vinden het geweldig dat deze droom nu uitkomt.”

Knoopgala
Tijdens het Knoopgala zingen en/of spelen mensen met een beperking de sterren van de hemel. Dit doen zij samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. De artiesten worden begeleid door het Metropole orkest. Paul de Leeuw presenteert deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok kijkt mee achter de schermen en brengt verslag uit.

Het knoopgala wordt uitgezonden op 22 december om 20.25 uur op NPO 1.Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.